Antena Meniu Search
x

Panică pentru pasagerii care au aterizat de urgenţă în Iaşi după o ameninţare falsă cu bombă. Au fost trimişi la Chişinău cu autocarele

Un avion încărcat cu pasageri, care zbura de la Londra la Chişinău a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Iaşi, după ce pilotul a fost anunţat că pe aeroportul din capitala Moldovei a fost primită o alertă cu bombă. Din fericire, ameninţarea s-a dovedit a fi falsă. Chiar şi aşa, panica s-a răspândit rapid printre călători, mai ales că iniţial nu a fost clar unde s-a dat alerta: pe aeroportul din Chişinău sau chiar în avion.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.04.2024, 09:18

Vezi și

Cursa aeriană Londra-Chişinău avea la bord 220 de pasageri. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Aeronava care venea de la Londra era în spaţiul aerian românesc, aşa că a fost direcţionată să aterizeze de urgenţă aici, la aeroportul din Iaşi fiind şi cel mai apropiat de cel din Chişinău. 

A fost activat planul roşu de intervenţie

Imediat cum au primit alerta, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi au trimis la aeroportul ieşean mai multe echipaje de intervenţie. 

Pe acelaşi subiect

Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului internațional din Iași: Aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă şi toţi cei 220 de pasageri care se aflau la bord, au fost debarcaţi în terminalul zborurilor Non-Shangen. 

În cele din urmă, alerta s-a dovedit a fi falsă,  însă aterizarea de urgenţă a stârnit nedumerire în rândul pasagerilor, care nu înţelegeau ce se întâmplă. 

Oamenii au fost transportaţi de pe aeroport cu autocare

Călător: Au spus că sunt probleme de securitate pe aeroportul din Chişinău. Am survolat zona pentru aproape o oră, am aterizat aici unde erau multe ambulanţe şi maşini de pompieri. 

În cele din urmă, cei 220 de pasageri care trebuiau să ajungă la Chişinău, au fost duşi la destinaţie cu ajutorul unor autocare. Şi activitatea aeroportului din Chişinău a fost afectată, unde angajaţii Ministerului de Interne au evacuat zona şi au făcut verificări amănunţite. Este a doua alarmă falsă în 24 de ore pe Aeroportul din Chişinău, după ce sâmbătă seara o altă ameninţare cu bomaba a creat haos în rândul pasagerilor, cărăra le-a fost restricţionat accesul în aeroport. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Panică pentru pasagerii care au aterizat de urgenţă în Iaşi după o ameninţare falsă cu bombă. Au fost trimişi la Chişinău cu autocarele