Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Papa, mesaj de pace din Piaţa Sfântul Petru: "Vă rog, să nu ne obișnuim cu războiul. Prea mult sânge am văzut, prea multă violență"

După doi ani de pandemie, peste 50 de mii de credincioşi s-au strâns din nou la Vatican pentru a sărbători Învierea Mântuitorului în Piaţa Sfântul Petru. La finalul liturghiei, Papa Francisc s-a adresat mulţimii de la balconul Bazilicii, de unde a rostit tradiţionala rugăciune ''Urbi et Orbi'' şi a transmis un îndemn la pace în lumea întreagă.

de Redactia Observator

la 17.04.2022 , 20:45

Papa Francisc a vorbit despre sărbătoarea pascală, despre bucuria Învierii, dar şi despre suferinţa din lume. "Prea mult sânge am văzut, prea multă violență. Și ochii noștri s-au umplut de frică și angoasă. Ne este greu să credem că Iisus a înviat cu adevărat", a declarat Papa Francisc. În faţa a peste 50.000 de credincioşi, Sfântul Părinte a făcut un nou apel pentru încetarea conflictelor, atât în Ucraina, cât şi în Orientul Mijlociu şi Africa. "Vă rog, să nu ne obișnuim cu războiul, să ne angajăm cu toții în a cere cu voce tare pacea, de la balcoane și pe străzi! Pace. Pacea este responsabilitatea primară a tuturor!", a mai spus Papa Francisc. Mesajul Papei a fost primit cu aplauze şi a fost urmat de un cor de urale frenetice, un semn al unităţii în faţa războiului. În drumul către Bazilica Sfântul Petru, Francisc s-a plimbat cu papamobilul prin mulţime, unde a fost întâmpinat de creştini de toate vârstele. Este un semn al revenirii la normalitate, după ce anul trecut liturghia din Prima zi de Paşte s-a ţinut în interiorul Bazilicii, unde cu o seară în urmă a avut loc slujba de Înviere.

În întreaga biserică luminată de flacăra sfântă au răsunat rugăciunile și cântecele tradiționale. Suveranul Pontif, în vârstă de 85 ani, nu a oficiat liturghia din cauza unor probleme de sănătate, și a fost înlocuit de unul dintre cardinalii săi. În mulțime s-au aflat și primarul orașului Melitopol, însoţit de alţi trei diplomaţi ucrainieni. Edilul oraşului capturat de ruşi pe 1 martie a fost eliberat într-un schimb de prizonieri. Peste un miliard de catolici din întreaga lume sărbătoresc Învierea Mântuitorului.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Papa, mesaj de pace din Piaţa Sfântul Petru: "Vă rog, să nu ne obișnuim cu războiul. Prea mult sânge am văzut, prea multă violență"