Antena Meniu Search
x

Păpuşile de la "Arădeanca" se produc şi astăzi. Singura deosebire: jucăriile de pe vremuri sunt acum îmbrăcate în haine la modă

Până la Revoluţie, nu exista fetiţă care să nu aibă în casă măcar o păpuşă de la "Arădeanca"! Erau singurele care semănau cu cele din Occident, aveau părul lung şi buclat şi puteau să clipească.

Vezi și

Până la Revoluţie, nu exista fetiţă care să nu aibă în casă măcar o păpuşă de la "Arădeanca"! Erau singurele care semănau cu cele din Occident, aveau părul lung şi buclat şi puteau să clipească.

Partea cea mai bună este că, dacă vreţi ca şi fetiţa dumneavoastră să aibă o asemenea jucărie, nu mai e cazul să apelaţi la cele vechi, păstrate de cine ştie ce cunoştinţă.

Fabrica de la Arad continuă să fabrice păpuşile de pe vremuri. Singura deosebire este că sunt îmbrăcate în haine la modă.

Şi, chiar dacă la "Arădeanca" mai lucrează doar 30 de oameni, păpuşile pot fi găsite la magazinele din toată ţara. 

Cu grijă, pricepre şi pasiune. Aşa se confecţionează păpuşile la fabrica din Arad. 

"Aceasta e Laria, păpuşa care umblă. O facem de foarte mulţi ani, de zeci de ani o facem. E aceeaşi păpuşă, uşor de manevrat. Păpuşă de 1 metru, accesibilă la preţ", spun reprezentanţii fabricii 

Adică aceeaşi păpuşă pe care o găseai în magazine cu zeci de ani în urmă. 

Chiar dacă anii au trecut, gusturile fetiţelor nu s-a modificat prea mult. Caută acelaşi tip de jucării. 

"Se uită la culoarea părului, în primul rând +05:56 În ultimii doi ani, păpuşile cu păr blond au avut trecere foarte mare. Se uită la culoarea hainei. Marşăm foarte mult pe rochiţe de culori deschise, roz, ciclam, oranj", spune Octavian Fâneaţă, administratorul fabricii.

În fiecare zi, din mâinile angajaţilor, ies aproximativ 300 de păpuşi. Şi, deşi pare simplu, până ajunge să fie gata, jucăria trebuie să treacă printr-un lung şir de procese. 

Deşi fabrica din Arad nu mai merge ca înainte, aici se produc în continuare singurele păpuşi din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Păpuşile de la "Arădeanca" se produc şi astăzi. Singura deosebire: jucăriile de pe vremuri sunt acum îmbrăcate în haine la modă