Antena Meniu Search
x

Parcare mai scumpă în București. Tarifele cresc, în special în centrul Capitalei

Bucureştiul intră în rândul lumii, măcar din punct de vedere al tarifelor la parcare. Aşa că dacă veţi dori să parcaţi în zona 0, adică în buricul târgului la Universitate sau piaţa Unirii, veţi plăti 10 lei pentru o oră, adică de aproape 7 ori mai mult decât în prezent.

Vezi și

Bucureştiul intră în rândul lumii, măcar din punct de vedere al tarifelor la parcare. Aşa că dacă veţi dori să parcaţi în zona 0, adică în buricul târgului la Universitate sau Piaţa Unirii, veţi plăti 10 lei pentru o oră, adică de aproape 7 ori mai mult decât în prezent.

În zona 1, adică un pic mai departe de centru, tariful va fi de 5 lei pe ora de parcare, iar în zona 2, mai spre marginile oraşului, tariful va fi de 2,5 lei.

Primăria Capitalei are şi o explicaţie pentru noile tarife: vrea să fluidizeze traficul dar şi să reducă poluarea în Bucureşti.

În unele parcări din capitală, noile preţuri au fost deja afişate. Să ştie bucureşteanul la ce să se aştepte.

Cele mai mari tarife vor fi în centrul Capitalei. Astfel, pentru o oră de parcare, şoferii vor plăti 10 lei, în loc de 1,5 lei cât e în prezent. Asta dacă nu staţi mult.

Dacă depăşiţi două ore însă, tariful se dublează. Ajunge la 20 de lei pentru 60 de minute. Iar asta este valabil pentru toată zona 0, care cuprinde parcările de la Universitate şi Unirii. Cea mai căutată adică.

Tarifele scad pe măsură ce ne îndepărtăm de centru. Astfel în zona 1, parcarea va costa 5 lei pe oră în timpul zilei şi 2,5 lei pe oră noaptea. Cel mai ieftin va fi însă în zona 2: 2,5 lei pe zi şi 1,5 lei pe oră. Între bucureşteni, ca de obicei, părerile sunt împărţite.

"Totuşi ar trebui să facă mai multe parcări. Şi dacă s-ar putea şi gratis în jurul Bucureştiului, astfel încât oamenii să îşi lase maşina şi să vină cu metroul", spune un şofer.

"Dacă stau 8 ore la muncă, nu vin cu maşina că atunci salariul o să fie inutil în situaţia asta. Trebuie să mai lăsăm şi maşinile acasă. Să mai învăţăm să şi mergem pe jos, mai învăţăm să folosim şi RATB-ul", este de părere un altul.

Şi pe şoferii care parchează ilegal îi aşteaptă sancţiuni mai mari. Până la 200 de lei va costa de mâine deblocarea autoturismelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Parcare mai scumpă în București. Tarifele cresc, în special în centrul Capitalei