Antena Meniu Search
x

Video Parcare nou-nouţă din Galaţi, distrusă de primărie pentru a planta copaci. Proiectul dus pe apa sâmbetei valora 30 de milioane de lei

Rămânem în sfera problemelor din trafic şi vorbim despre reţeta unei risipe ca la carte. Să dărâmi garaje pentru a face o parcare, să o construieşti şi apoi să o strici, pe alocuri, pentru a planta copaci e semn că în România încă se lucrează fără cap! Este exemplul unor lucrări din Galaţi, făcute, spun autorităţile, la cererea oamenilor. 

de Adrian Obreja

la 31.10.2023, 18:03

Vezi și

Această parcare din Galaţi, făcută de la zero, a fost inaugurată în primăvară. La câteva luni distanţă, muncitorii sunt din nou aici. Nu pentru a face vreo îmbunătăţire, ci că să strice munca de până acum şi câteva milioane de lei. 

În locul parcării vor fi plantaţi copaci

Adrian Obreja, reporter Observator: Într-un astfel de spaţiu vor fi plantați copaci, iar pentru amenajarea lui au fost eliminate două locuri de parcare, proaspăt create. 

În total, trei astfel de gropi au fost săpate la sfârşitul săptămânii trecute. Primăria oraşului dă vina pe constructor, dar şi pe locuitorii din zonă.

Pe acelaşi subiect

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Proiectul a suferit o modificare că urmare a solicitării cetățenilor. Se intervine acolo punctual, în perspectiva plantării câtorva copaci. Vorbim de o intervenție care nu necesita costuri suplimentare. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Erau prevăzuți acei copaci?

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Nu! 

Proiectul costă 30 de milioane de lei

Trecător: Asta am întrebat și eu. Se plângeau și constructorii, au anulat şase locuri, ca să facă spaţiu verde că așa vrea primăria. E o mare prostie. Nu avem ce să zicem. Ne adaptăm la ce e în România. 

Trecător: Dacă erau în proiect le făcea din prima. O fi ceva frumos, dar au luat din astea, s-au eliminat locuri de parcare. Cam şase locuri așa. Asta e tipic la români.

Noile parcări, ridicate în locul garajelor învechite, sunt parte dintr-un proiect de modernizare a trei cartiere. Lucrările vizează inclusiv locuri de joacă şi străzi şi trotuare moderne. Toate în valoare de aproape 30 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Parcare nou-nouţă din Galaţi, distrusă de primărie pentru a planta copaci. Proiectul dus pe apa sâmbetei valora 30 de milioane de lei