Antena Meniu Search
x

Video "Părea speriată, a început să plângă". Denisa, fata de 14 ani din Tulcea plecată de acasă, a fost găsită la 900 km distanţă după 5 zile

Adolescenta de 14 ani din Tulcea, care a fugit de acasă inspirată de un personaj din poveşti, a fost găsită la aproape 900 de km distanţă, în Timişoara. Copila era în gară şi îşi cumpăra un bilet de tren. Poliţiştii au recunoscut-o, după ce i-au văzut poza în presă. Părinţii sunt pe drum şi urmează să se întâlnească cu fetiţa. În schimb, de soarta tinerei de 25 de ani dispărută din Sibiu, încă nu se ştie nimic. Azi, la slujba de la Biserica Evanghelică, întreaga comunitate s-a rugat ca ea să fie găsită în viaţă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.03.2023, 19:22

Vezi și

Aventura Denisei s-a terminat în Gara de Nord din Timişoara, la cinci zile de când a plecat de acasă pe urmele unui personaj din Pisicile Războinice. Copila de 14 ani a reuşit să traverseze ţara de la Est la Vest şi să parcurgă aproape 900 de kilometri singură, fascinată de lumea imaginară a patru clanuri de pisici sălbatice care trăiesc în pădure. Azi-dimineaţă, puţin după ora şase, poliţiştii din gară i-au recunoscut chipul Denisei. Copila încerca să-şi cumpere un bilet pentru tren. S-au apropiat de ea şi au întrebat-o ce caută acolo. Denisa le-a spus că a venit la o prietenă, fără alte explicaţii. Părinţii au plecat imediat spre Timişoara când au aflat vestea.

Ce spun psihologii despre acest caz

"Este bine, nu am apucat să vorbim foarte multe. Doar am întrebat-o dacă este bine şi să stea liniştită că venim spre ea. Părea speriată, a început să plângă", a declarat Monica Coadă, mama Denisei. "Din primele discuţii purtate cu aceasta nu au existat indicii că ar fi fost victima vreunei infracţiuni", se arată în comunicatul IPJ Tulcea. "Fetiţa se află într-un serviciu social al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului Timiş. Este în siguranţă, se aşteaptă venirea părinţilor pentru a o prelua şi a ajunge acasă. Cel mai probabil va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică", a declarat Smaranda Marcu - DGASPC Timiș.

Psihologii avertizează părinţii să fie foarte atenţi la comportamentul copiilor şi să le explice întotdeauna diferenţa între poveste şi realitate. "Copiii se identifică cu personaje, au impresia că ceea ce citesc sau vizionează este posibil în lumea reală. Ei cu greu fac diferenţa între posibil şi imposibil. Având în vedere că are 14 ani, mi se pare cam mare să confunde realitatea cu imaginaţia. M-aş oprit fie la probleme în familie, inadaptată la grupul de prieteni, la şcoală, la cerinţele părinţilor", a declarat Keren Rosner, psiholog.

Pe acelaşi subiect

Angelika, fata dispărută din Sibiu, în continuare e de negăsit

În schimb, de tânăra de 25 de ani, dispărută de aproape o lună in Sibiu, încă nu se ştie nimic. A plecat de la internatul Evanghelic spre pădure, iar de atunci parcă a intrat în pământ. Azi, la Catedrala Evanghlică, preotul a spus o rugăciune pentru ea.

Cu toţii speră într-o minune: Anghelika să fie găsită în viaţă. Ultima oară, tânăra a cumpărat cu cardul, în seara de dinaintea dispariției, câteva alimente și o rezervă pentru țigareta electronică. Poliţiştii nu le-au găsit când i-au scotocit camera de cămin în căutare de probe. Pentru moment, căutările în teren au fost sistate, dar poliţiştii spun că folosesc alte metode pentru a încerca să-i dea de urmă.

De asemenea, încă se analizează datele din telefonul studentei găsit în această pădure în urmă cu mai bine de o săptămână. Familia Anghelikăi exclude ca tânăra să fi recurs la un gest necugetat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Părea speriată, a început să plângă". Denisa, fata de 14 ani din Tulcea plecată de acasă, a fost găsită la 900 km distanţă după 5 zile