Antena Meniu Search
x

Video Imaginile surprinse cu puţin timp înainte ca Angelika să dispară. 400 de oameni o caută, dar până acum i-au găsit doar telefonul şi protofelul

Căutări de amploare în pădurile din jurul Sibiului. Sute de voluntari, salvamontişti, poliţişti, drone şi un elicopter au căutat-o pe Angelika, o tânără de 25 de ani, dispărută în urmă cu aproape o lună. Anchetatorii iau în calcul orice variantă, după ce au descoperit buletinul şi telefonul fetei în zonă. Familia se roagă ca Angelika să fie găsită în viaţă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 02.03.2023, 19:53

Vezi și

Angelika, fata timidă cu ochi verzi, a dispărut pe 8 februarie. Cu o zi înainte, tânăra ar fi discutat cu un coleg de facultate. Totul prea în regulă. Miercuri dimineaţa camera de supraveghere amplasată la Institutul Evanghelic din Sibiu - unde Angelika urma să-şi dea licenţa - a suprins-o ieşind pe poartă. O altă cameră a filmat-o în timp ce se îndrepta spre pădurea de la marginea oraşului.

A intrat parcă în pământ de 3 săptămâni

Pe 15 februarie, fratele anunţă dispariţia la poliţie. O săptămână mai târziu, pe 23 şi 24 februarie, la primele căutări în pădurea Dumbrava, voluntarii găsesc portofelul şi telefonul tinerei.

Alin Bozan, voluntar Asociația 4x4 Rescue Sibiu: Portofelul cu cardurile şi bani în el. Iar vineri a fost găsit telefonul, pus pe un buştean. cheile, ochelarii şi o ţigaretă electronică, care era pusă foarte frumos, în poziţie dreaptă, jos. Oricare variantă se poate lua în calcul

Pe acelaşi subiect

În momentul dispariţiei, pădurea era acoperită de zăpadă, iar misiunea câinilor de urmă a devenit imposibilă. Astăzi, poliţiştii au apelat la voluntari ca să perieze zona.

Peste 400 de oameni au luat la pas 500 de hectare din Pădurea Dumbrava. În fruntea lor - cu speranţă şi ultimele puteri - au fost fratele şi cumnata Angelikăi.

Victor Maurer, fratele Angelikăi: Nu i-am găsit un articol vestimentar sau încălţăminte, sperăm să fie undeva bine, în siguranţă.

Oana Maurer, cumnată Angelika: Avem speranţe că poate totuşi o să o găsim în viaţă.

Familia exclude un gest necugetat. Deşi, în ultima perioadă părea abătută, Anghelica le-a spus că e hotărâtă să-şi dea licenţa. Mai avea câteva restanţe din ultimul an de facultate, dar profesorii spun că nu era un capăt de lume.

Profesor Institutul Evanghelic din Sibiu: Ea cu adevărat s-a străduit, dar nu a fost foarte uşor. Era retrasă.

Victor Maurer, fratele Angelikăi: În timpul verii, când nu era la facultate, era ghid la biserica evanghelică din Sibiu. În rest avea şi o bursă de la facultate, o mai ajutam noi. Deci, niciodată nu se poate zice că a avut probleme financiare. Planurile ei de viitor erau pe termen scurt, ea se concentra foarte mult să termine facultatea.

În căutari, s-au implicat profesorii tinerei, colegii dar şi peste 150 de poliţişti, angajaţi ai ocolului Silvic, de la Serviciul de Ambulanţă Sibiu, cât şi salvamontişti. Pădurea a fost survolată de elicoptere şi drone de la Inspectoratul general al Aviaţiei.

Dan Popescu, Salvamont Sibiu: Noi avem şi un soft pe bază de inteligenţă artificială care recunoaşte diferiţi pixeli ai hainelor şi a poziţiei corpului şi atunci ne pot da indicii, chiar dacă victima nu este în viaţă.

În localitatea natală, vecinii care o ştiu de-o viaţă sunt înmărmuriţi.

Vecin: Ori s-o fi sinucis, a luat-o cineva şi a dus-o în altă parte.

Ioan Puia, vecin: Venea pe acasă, mergea şi la biserică. O fată foarte de treabă, părinţi ca lumea, fraţi ca lumea.

Angelika are 25 de ani, înălţime de un metru şi 65 de centimetri, ochi verzi şi părul şaten deschis de lungime medie. La data dispariţiei, purta palton, pantaloni şi ghete, toate de culoare închisă. Oricine poate da informaţii este rugat să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată secţie de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Imaginile surprinse cu puţin timp înainte ca Angelika să dispară. 400 de oameni o caută, dar până acum i-au găsit doar telefonul şi protofelul