Antena Meniu Search
x

Video Părintele Gicu, înger salvator pentru doi bătrâni captivi într-o casă în flăcări: "A intrat acolo şi i-a scos în braţe"

Un preot din Constanţa a fost înger păzitor pentru doi bătrâni prinşi într-o casă în flăcări. Ajutat de doi pompieri aflaţi în timpul liber şi-a croit drum prin foc pentru a-i salva. A scos o femeie de 60 de ani pe braţe şi a ajutat şi la evacuarea unui bărbat de 65 de ani. 

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 10:32

Vezi și

Mamă!

Bă, o să ia şi maşina foc, bă!

Cele două case s-au aprins instantaneu, aseară, iar din cauza vântului care sufla cu putere, flăcările ameninţau şi alte locuinţe din vecinătate. 

Ce să stingi, bă, băiatule!

Deci, este toată strada plină, a ars toată casa!

Am auzit nişte bubuituri şi după aceea scântei. Şi după scântei au început flăcările. Au luat firele de înaltă tensiune foc, s-au rupt, am rămas fără curent.

A sunat la pompieri cineva? A sunat cineva la pompieri?

Au ieşit din casă, ştie cineva?

Preotul a văzut flăcările și a intervenit imediat

Captivi în incendiu erau o femeie de 60 de ani şi un bărbat de 65 de ani. Din fericire, preotul de la bisericuţa din localitate şi doi pompieri care se aflau în timpul liber au văzut flăcările şi au intervenit imediat.

Am înţeles că de la o butelie. Şi a scos pe o femeie Popa Gicu de la biserică de aici. A urcat sus primul şi a scos o femeie peste casa vecinului... 

Părintele Gicu a intrat acolo şi i-a scos în braţe. 

Astfel n-aveau nicio şansă la ce flăcări erau.

Nu, nu, nu! La ce flăcări erau nicio şansă n-aveau! Nu, n-aveau!    

Pompierii au stins flăcările după o oră

Anamaria Stoica, purt de cuvant ISU Dobrogea: Femeia a fost evaluată medical la faţa locului, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. Iar bărbatul, care prezintă arsuri la suprafaţa corpului, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, acesta fiind inconştient.

Dr. Claudia Tatarici, SAJ Constanţa: Prezenta arsuri pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi posibile arsuri de căi aeriene. Şi o femeie, intoxicaţie cu fum, care a fost asistată de echipajul SAJ la locul solicitării.

Flăcările au fost lichidate după aproximativ o oră. Pompierii şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Părintele Gicu, înger salvator pentru doi bătrâni captivi într-o casă în flăcări: "A intrat acolo şi i-a scos în braţe"