Antena Meniu Search
x

Video Pasajul Domneşti se deschide pe 15 noiembrie. Cum arată giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei

În doar două săptămâni vom putea circula pe Pasajul Domneşti, aflat într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală. Este primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei şi este aşteptat de mulţi ani de bucureşteni. Aseară au fost aprinse pentru prima dată luminile, iar specialiştii vor începe testele de rezistenţă la pasaj. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 02.11.2022, 08:30

Vezi și

Pasajul suprateran de la Domneşti va fi inaugurat pe 15 noiembrie, după ani de zile de aşteptare, presăraţi cu promisiuni, amânări şi blocaje. 

Pasajul de la Domneşti, inaugurat pe 15 noiembrie

Lucrările la Pasajul Domneşti au început acum 4 ani, însă din 2018 până în 2020 progresul fizic a fost de doar 3%. Când va fi gata, lucrarea va decongestiona traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe centura Capitalei, unde şoferii stau dimineaţa chiar şi 45 de minute.

Ionel Scrioșteanu - Ministerul Transporturilor: Practic această lucrare vine să rezolve cea mai importantă intersecţie de pe Centura Capitalei, pentru că face parte din traficul de tranzit care vine dinspre Bulgaria, Turcia şi merge către centrul ţării, către vestul Europei. 

Pe acelaşi subiect

Seara trecută a fost testat sistemul de iluminat, dotat cu un software inteligent care permite reglajul intensității luminii în funcție de trafic, pentru a economisi energie electrică. Urmează testele de rezistenţă, care sunt necesare pentru ca lucrarea să fie recepţionată şi deschisă traficului. 

Ionel Scrioșteanu - Ministerul Transporturilor: Au început testele de încărcare ale pasajului, teste statice şi dinamice pentru a verifica dacă structura se comportă aşa cum a fost proiectată şi executată.

Pe centura Capitalei se mai lucrează la finalizarea altor două pasaje - Berceni şi Olteniţa - estimate a fi gata în primăvara anului viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pasajul Domneşti se deschide pe 15 noiembrie. Cum arată giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei