Antena Meniu Search
x

Video Pasajul Domneşti, aproape de final. Cât ar putea fi inaugurată construcţia care va ajuta la fluidizarea traficului pe Centura Capitalei

Pasajul Domneşti, aflat într-una dintre cele mai aglomerate zone, va fi deschis circulaţiei în noiembrie. Asta promit cel puţin oficialii de la Transporturi care spun că lucrările sunt aproape de finalizare. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi pe sectorul dinspre Autostrada Soarelui unde, de aproape un deceniu, constructorii se chinuie să modernizeze 12 kilometri de drum. 

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 16:47

Vezi și

După ani de promisiuni, amânări şi blocaje, pasajul suprateran Domneşti a prins, în sfârşit, contur. Cu o lungime de peste 530 de metri, construcţia va ajuta la fluidizarea traficului în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Capitalei. 

15 noiembrie este termenul înaintat de oficialii din ministerul Transporturilor pentru finalizarea acestui pasaj care face legătura dintre prelungirea Ghencea şi Domneşti.

Patru ani au durat lucrările, iar finalizarea lor este cu atât mai aşteptată de şoferi, cu cât aceştia stau în momentul de faţă şi 45 de minute să poată ieşi pe şoseaua de centură. 

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă hidroizolaţia pe inelul central şi pe toate rampele pasajului. Straturi de asfalt, partea de siguranţă- parapet metalic; balustradă pentru partea pietonală, scările pentru pietoni. Vor fi două treceri de pietoni pe partea de sus a pasajului. 

Pe acelaşi subiect

Alin Şerbănescu, purtător de cuvân CNAIR: A avut acest pasaj momentele lui. Au pornit mai greu lucrările. Au fost firme care, la un moment dat, au intrat în insolvenţă. Dar să spunem că acest pasaj şi-a găsit ritmul. 

Pasajul Domneşti, aproape gata

Ca să se încadreze în termen, muncitorii lucrează şi în zilele libere. 

Alin Şerbănescu, purtător de cuvân CNAIR: Că o fi noiembrie, că o fi decembrie, el va fi finalizat având în vedere ritmul de lucru şi progresul fizic. 

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în partea opusă a centurii, unde lărgirea şoselei la patru benzi pare o misiune imposibilă. 

Greta Neagu, reporter Observator:  Iată că până acum progresul fizic nu este de nici 16%, iar cel mai optimist termen de finalizare a acestor lucrări este 2023. 

Optimismul pe care ni l-au transmis autorităţile a scăzut brusc, la scurt timp. Italienii care au câştigat contractul invocă acum probleme financiare. 

Alin Şerbănescu, purtător de cuvân CNAIR: Nu sunt optimist în ceea ce priveşte finalizarea, anul viitor, a acestui contract.

Au trecut mai bine de două luni de la ultima noastră vizită aici, pe şantierul dintre DN2 şi A2, iar situaţia este aceeaşi. Progresul fizic a rămas sub 20%, practic sunt 12 kilometri de şosea de centură pe care ne chinuim să-i finalizăm de mai bine de şapte ani. 

ReporterNu se lucrează azi?

Paznic: Marţi.

Reporter: Dar de ce merge aşa de greu?

PaznicPăi nu ştiu dacă merge, că nu merge deloc. 

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Chiar am aplicat o serie de penalităţi intermediare. Vom ajunge la aplicarea sancţiunii maxime, adică rezilierea contractului. 

Dacă se va întâmpla acest lucru, abia în vara anului viitor am putea avea aici un nou constructor. Pe centura Capitalei se mai lucrează la finalizarea pasajelor Berceni şi Olteniţa- estimate a fi gata la finalul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pasajul Domneşti, aproape de final. Cât ar putea fi inaugurată construcţia care va ajuta la fluidizarea traficului pe Centura Capitalei