Antena Meniu Search
x

Video Paserala pietonală din Mamaia a ajuns doar o bucată de lemn în mare. Autorităţile locale promit că o vor reface, dar nimeni nu ştie când

Pasarela pietonală din Mamaia, cândva o atracţie pentru turişti, este acum doar o bucată de lemn ce pluteşte pe mare. Construcţia a fost demolată odată cu lucrările de înnisipare şi aşa a rămas. Autorităţile locale promit că o vor reface, dar nimeni nu ştie când.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.10.2023, 11:57

Vezi și

Pasarela pietonală din Mamaia a fost inaugurată în ultimul mandat al fostului primar, Radu Mazăre. Dacă în urmă cu 11 ani pasarela era neîncăpătoare, iar oamenii se călcau în picioare pentru a o traversa dintr-un capăt în altul, astăzi turiştii mai văd de pe mal doar o ruină. Pasarela din centrul staţiunii Mamaia, cândva atracţia litoralului, avea peste 400 de metri lungime. Odată cu procesul de înnisipare, jumătate din ea a fost demolată, pusă la pământ. Bucata care a mai rămas acum este complet inaccesibilă turiştilor, dar şi constănţenilor.

Pasarela arată dezolant

Pasarela arată dezolant: stâlpii de susţinere sunt mâncaţi de rugină, iar podea şubredă nu mai poate să susţină pe nimeni. Ghizii caută explicaţii pentru străinii care vor să ştie ce s a întâmplat. "În engleză se cheamă un fel de work in progress. Că încă ne îmbunătăţim nişte lucruri, nişte servicii, dar după atâţia ani este destul de complicat să tot dai aceeaşi explicaţie unora care poate se şi întorc în fiecare an", a declarat Diana Slav, ghid de turism. "Este un minus ca imagine. Faptul că nu este îngrijită, întreţinută să arate corespunzător dă senzaţia de staţiune părăsită şi o trage în jos", a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Pasarela ar fi putut fi o atracţie şi în extrasezon. "Turiştii îşi doresc să aibă puncte de atracţie cât mai multe pentru că interesul lor este să se relaxeze, nu numai vara când este foarte aglomerat şi sunt preocupaţi de a face plajă până târziu", a declarat Iolanda Nanu, manager hotel. Autorităţile locale speră să o refacă, dar nu se ştie dacă acest lucru s eva întâmpla până la vară. "Contractul de proiectare a fost semnat. Construcţia este una cu regim special, se lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru obţinerea avizelor de specialitate", a declarat Valentina Chiriță, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

În urma proiectul de înnisipare şi Pasarela Regală a avut de suferit. Construită în urmă cu aproape o sută de ani, astăzi este ascunsă de ochii turiştilor sub nisip. A fost îngropată pentru conservare, însă, cel mai probabil, aşa va şi rămâne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Paserala pietonală din Mamaia a ajuns doar o bucată de lemn în mare. Autorităţile locale promit că o vor reface, dar nimeni nu ştie când