Antena Meniu Search
x

Video Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre IPS Teodosie și Vasile Bănescu. Declarațiile arhiepiscopului ar putea ajunge în fața Sfântului Sinod

Şeful Bisericii Ortodoxe Române intervine în războiul dintre arhiepiscopul Tomisului şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.  Preafericitul Daniel îi transmite înalt prelatului de la Constanţa să pună stop polemicii care produce tulburare în rândul slujitorilor Domnului. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 29.04.2023, 20:39

Vezi și

IPS Teodosie: "E un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă, de aceea vorbeşte împotriva Bisericii. Nu reprezintă Biserica şi-mi pare rău. Cred că e un accident în viaţa lui, în mintea lui, are a doua soţie care a fost categoric împotiva religiei."

Este declaraţia care a amplificat scandalul de la vârful bisericii ortodoxe române. Scandal în care intervine acum chiar Patriarhul Daniel. Preafericitul i-a trimis o scrisoare lui Teodosie prin care îi cere să pună capăt discuţiilor acide şi atacurilor la persoană lansate în spaţiul public la adresa lui Vasile Bănescu. 

Patriarhului Daniel: "Înaltpreasfinția Voastră, trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică (conflictul între un teolog mirean, consilier patriarhal, și un ierarh din Sinod). Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod."

Declarațiile făcute de Teodosie ar putea fi discutate în Sinod

Pe acelaşi subiect

Bianca Iacob, reporter Observator: "Următorul Sinod al Bisericii se întruneşte în iunie. Atunci este posibil ca ÎPS Teodosie să dea explicaţii mai marilor bisericii şi acest conflict să fie tranşat într-un fel sau altul. Totul a pornit de la ideea sărbătoririi Paştelui în aceeaşi zi, atât de ortodocşi cât şi de catolici. Idee susţinută de zeci de personalităţi şi de unele feţe bisericeşti. Nu şi de arhiepiscopul Tomisului."

Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului: "Ar fi minunat dacă s-ar reuşi lucrul acesta, să se treacă pe stil nou și cu sărbătorile pascale pentru că celalalte sărbători cu dată fixă le ținem pe stil nou, și Crăciunul. Chiar dacă am sărbători pe stil nou și am fi în comuniune cu țările din apus, sfânta lumină tot ar coborî datorită credinței noastre." 

ÎPS Teodosie este plecat din ţară iar purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei Constanţa nu doreşte să comenteze subiectul scrisorii. Nici de la Bucureşti nu sunt reacţii vis a vis de îndemnul Patriarhului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre IPS Teodosie și Vasile Bănescu. Declarațiile arhiepiscopului ar putea ajunge în fața Sfântului Sinod