Antena Meniu Search
x

Video Pe cel loc se află România în topul celor mai fericite țări din lume. Un psiholog explică totul: "De ce nu suntem fericiți?"

Astăzi, pe 20 martie, oamenii din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Fericirii. În mijlocul agitaţiei de zi cu zi, specialiştii ne recomandă să o privim ca un moment de recunoştinţă. Finlanda rămâne ţara cu cei mai fericiţi locuitori, în timp ce românii se află pe locul 8 în topul fericirii. Să nu ne bucurăm prea tare! E vorba doar de cei care au până în 30 de ani.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.03.2024, 21:22

Vezi și

Reţeta fericirii este diferită pentru fiecare dintre noi. Iar românii nu sunt pe primele locuri in topul mondia. Ţara noastră se află pe locul 32. Totuşi, dacă ne raportăm la tineri, lucrurile se schimbă. Suntem pe locul 8 în topul celor mai fericiţi pământeni cu vârste sub 30 de ani.

Reţeta fericirii este diferită pentru fiecare dintre noi

"Că mă trezesc în fiecare zi e un motiv suficient ca să fiu fericit în fiecare zi."

"Că mi-am luat concediu."

Pe acelaşi subiect

"Faptul că putem să vizităm locuri pe care nu le-am mai văzut până acum."

"Familia ne face fericiți, lucrurile mărunte."

Explicaţia este una simplă - fiecare generaţie are nevoile ei.

Daniel Biriș, psiholog: De ce nu suntem fericiți? Pentru că nu ne dăm voie să fim fericiți. Dacă ne-am da voie am și observa în jurul nostru foarte multă fericire. Avem tendința de a vedea tot ce este urât în jurul nostru, tot ce ne lipsește. Mai puțin ceea ce avem. În fiecare zi, pe lăngă problemele cotidiene pe care le are fiecare, există ceva sau cineva care ne aduce fericire.

De 7 ani, finlandezii ne arată că se poate. Şi în 2024 Finlanda a fost declarată ţara cu cei mai fericiţi locuitori. Este urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia. La coada clasamentului fericirii se află Afghanistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Pe cel loc se află România în topul celor mai fericite țări din lume. Un psiholog explică totul: "De ce nu suntem fericiți?"