Antena Meniu Search
x

Video Radu Aryan, băieţelul de 2 ani dispărut în Botoşani, a povestit cum a supravieţuit în pădure, o noapte întreagă, la -5 grade. "Mi-a fost frică. M-am ascuns"

Băieţelul de doi ani care a stat 25 de ore în pădure se întoarce acasă! Este în afara oricărui pericol şi chiar a povestit cum a ştiut să supravieţuiască în frig şi în pustietate! Aryan a mers singur aproape cinci ore şi a fost suficient de inspirat să se adăpostească sub un copac. Mobilizarea de forţe a fost impresionată - aproape 400 de oameni, câini de urmă, elicoptere şi un avion de mici dimensiuni au fost pe urmele copilului.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 18:21

Vezi și

Reporter: Ce faci, Aryan?

Aryan: Era un lup. 

Reporter: Unde ai fost, ştii? 

Aryan: Mă dor picioarele. 

Pe acelaşi subiect

Mama lui Aryan: Nici nu am cuvinte de bucurie, nici nu pot să exprim. 

Reporter: Şi ţi-a fost frică în pădure, Ayan? 

Aryan: Da, mi-a fost frică. 

Aryan a petrecut toată noaptea în pădure, la minus cinci grade

La doi ani, Aryan este un mic supravieţuitor. Pe patul de spital, copilul de doi ani a încercat să povestească prin ce a trecut o noapte în pădure. Singur, desculţ şi în prag de hipotermie, băieţelul s-a adăpostit sub un copac. Aşa a scăpat cu viaţă dintr-o aventură uluitoare. 

Aryan: Am văzut lupu. Ai văzut lupu?

Reporter: Dar nu ţi-a fost frică acolo în pădure?

Aryan: M-am ascuns. Mi-a fost frig, a venit ploaia! 

Mama lui Aryan: Au fost atât de bine organizaţi încât, Nu am văzut în viaţa mea atât de bună organizare ca a lor. Deci foarte frumos, vreau să le mulţumesc din tot sufletul meu.

Îngerii păzitori ai băieţelului din Botoşani au fost trei poliţişti

O armată de oameni a fost pe urmele băieţelului timp de 24 de ore. Într-un final, trei poliţişti l-au auzit de departe şi l-au adus pe braţe părinţilor. Laurenţiu, Emanuel şi Ionuţ sunt cei trei salvatori. 

Reporter: Cea mai importată misiune din viaţa dvs?

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Probabil că da, da. Nu vă pot exprima în cuvinte. Sunt emoţionat. 

Reporter: Câţi copii aveţi dumneavoastră?

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani:  Doi. Doi copii, fapt care m-a făcut să nu stau acasă, să ies la căutări. 

Emanuel Andreş, poliţist IPJ Botoşani: Când am trecut pe lângă mănăstiri ne-am rugat să dea Dumnezeu să-l găsim şi aşa s-a întâmplat.

Copilul a mers pe jos patru kilometri, până aproape de o mănăstire

Aryan a petrecut o noapte în pădure, la minus cinci grade Celsius. Ieri a înfruntat lapoviţa şi ploile, în pragul hipotermiei. Băiatul a mers pe jos, prin stufăriş, în primejdia animalelor, ore bune. Ultima dată, Aryan fusese văzut pe camerele de supraveghere în zona cantonului silvic. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul s-a oprit. 

Laurenţiu Şerban, poliţist IPJ Botoşani: Cam trei ore de mers pe jos pentru un adult. Pentru un copil probabil vreo 4-5 ore. Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel. 

Reacţia emoţionantă a părinţilor lui Aryan la aflarea veştii că băiatul a fost găsit

Când au aflat că fiul e teafăr, părinţii lui Aryan nu s-au mai putut stăpâni. Tatăl pakistanez a îngenunchiat de fericire. 

Tatăl lui Aryan: Mulţumesc mult, România! Mulţumesc, România! 

Mama lui Aryan: Mami, eşti aici? Aşa mi-a spus! 

Reporter: V-a zis cum a fost noaptea în care a dispărut?

Mama lui Aryan: Da, mi-a spus. A zis că a mers foarte mult şi a zis că s-a speriat.

Aryan este în afara oricărui pericol. A stat noaptea trecută internat la Spitalul de Pediatrie Botoşani, iar astăzi se va întoarce înapoi acasă. 

Cătălin Mihailiuc, medic CPU Spitalul de Pediatrie Botoşani: Starea generală, aşa cum este la ora actuală, nu pune probleme de sănătate. Îl încălzim şi cam atât. 

Anul trecut au fost raportaţi peste 7.500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 32 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Radu Aryan, băieţelul de 2 ani dispărut în Botoşani, a povestit cum a supravieţuit în pădure, o noapte întreagă, la -5 grade. "Mi-a fost frică. M-am ascuns"