Antena Meniu Search
x

Video "Nici nu am cuvinte". Mama lui Radu Aryan, în lacrimi de fericire. Micuțul a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade

Băieţelul de doi ani din Botoşani a fost găsit teafăr după 25 de ore de căutări! Copilul a mers mai bine de patru kilometri prin pădure şi a stat o zi şi o noapte printre sălbăticiuni. Salvatorii l-au găsit epuizat sub un copac. Mobilizarea de forţe a fost impresionată - aproape 400 de oameni, câini de urmă, elicoptere şi un avion de mici dimensiuni l-au căutat pe Aryan. Vă avertizăm, urmează detalii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 18:24

Vezi și

Mama copilului: Nici nu am cuvinte de bucurie, nici nu pot să exprim.

După 25 de ore de căutări dramatice, băieţelul de doi ani a fost găsit.

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Nu vă pot exprima în cuvinte, sunt emoţionat. 

Aryan era desculţ şi ud până la piele, aproape îngheţat. Doi dintre cei trei poliţişti care l-au găsit au venit special de acasă la căutări în ziua lor liberă. Nu şi-au putut stăpâni lacrimile în faţa miracolului de a descoperi copilul în viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Era lângă un copac, sprijinit de un copac, între vreascuri uscate, obosit. Dar a avut totuşi puterea să strige la noi. 

Emanuel Andreş, poliţist IPJ Botoşani: O bucurie de nedescris să dăm de el. 

Copilul plângea şi o striga pe mama lui

Aryan a petrecut o noapte în pădure, la minus 5 grade Celsius. Şi a petrecut şi toată ziua de ieri în lapoviţă, şi ploi, în pragul hipotermiei. Pe lângă sălbăticiunile din pădure, frigul de peste noapte a fost principala temere a celor care l-au căutat. Au mers pe urmele lui, după ce o cameră de supraveghere din în zona cantonului silvic l-a surprins mergând hotârât spre pădure. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul n-a mai avut puterea să meargă. 

Laurenţiu Şerban, poliţist IPJ Botoşani: Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel. 

Părinţii lui Aryan lucrează în Anglia şi s-au întors de urgenţă în ţară.

În stare de şoc, au participat la căutări şi s-au rugat. Tatăl său, de origine pakistaneză, a îngenunchiat la aflare veştii că fiul său este teafăr. 

Tatăl lui Aryan: Mulţumesc mult, România! Mulţumesc, România! 

Reporter: Te aşteptai ca fiul tău să fie în viaţă?

Tatăl lui Aryan: Da, mă aşteptam la asta. Am avut acest sentiment. Sunt tată, mă aşteptam. Dumnezeu mi l-a dăruit şi Dumnezeu mi l-a dat înapoi.

Sute de oameni l-au căutat pe Aryan

Aproape 400 de oameni s-au mobilizat pentru găsirea copilului de 2 ani, printre care forţe de ordine din 5 judeţe cu câini de căutare-salvare şi două şenilate.

Costin Tudor, şef IPJ Botoşani: Au fost agrenate peste 200 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, 180 de civili care ne-au sprijinit într-un efort de peste 24 de ore şi au fost verificaţi şi cercetaţi peste 800 de kilometri pătraţi. 

Pădurea Tudora este uriaşă, cu o vegetaţie bogată şi plină de zone abrupte. Pentru a fi eficienţi, salvatorii au avut în ajutor două elicoptere şi un avion de mici dimensiuni.

Aryan a dispărut de sub ochii bunicii. Erau împreună în vizită la vecini, iar micuţul se juca în faţa curţii. Anul trecut au fost raportaţi peste 7.500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Nici nu am cuvinte". Mama lui Radu Aryan, în lacrimi de fericire. Micuțul a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade