Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj cu restricţii la Curtea de Argeş. Credincioşii s-au rugat la moaştele Sfintei Filofteia

După Sfântul Nicolae, data de 7 decembrie este o altă zi importantă pentru creştinii ortodocşi. Pelerinii au mers astăzi la Curtea de Argeş pentru a se ruga la moaştele sfintei cuvioase Filofteia. O mie de oameni au îndurat ploaia şi frigul pentru a ajunge la racla care se află în Catedrala Arhiepiscopală încă de pe timpul domnitorului Mircea cel Bătrân.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 19:41

Vezi și

Pandemia i-a împiedicat pe preoții de la Curtea de Argeș să organizeze un eveniment așa cum obișnuiau în această zi. Dar pelerinii au venit oricum. Din Argeș, Vâlcea sau Brașov, credincioşii s-au așezat răbdători la coadă și au așteptat să ajungă în interior. Moaștele Sfintei Filofteia sunt așezate în Catedrala Arhiepiscopală.

Reporter: Pentru ce vreţi să vă rugaţi?

Credincioşi: Pentru familie şi pentru toţi cei care suferă. 

De orice, de sanatate, de mergere de bine, tot ce se poate sa facem şi lucruri pentru cei din jurul nostru.

Pe acelaşi subiect

Am venit si noi sa ne rugam pentru sanatate, pentru fericire. Si pentru vecini si pentru cei cu probleme de sanatate, pentru toata lumea.

Moaştele Sfintei Filofteia fac minuni încă de acum 625 de ani

Credincioşii au primit covrigi, dar şi ceai cald pentru a îndura frigul. Pelerinii spun că cea mai fierbinte rugăciune a fost să trecem cu toţii cu bine de pandemie. 

ÎPS Calinic arhiepiscopul Argeșului: Mircea cel Bătrân, care era văr cu Alexandru cel Bun, a adus aici la Curtea de Argeş pe Sfânta Filoteia.

Sfântei Filofteia a trăit în urmă cu 800 de ani, la sud de Dunăre, în oraşul Târnovo, pe atunci capitala imperiului vlaho-bulgar. Rămasă orfană la 10 ani, Filofteia era deseori certată pentru generozitatea ei faţă de sărmani şi a sfârşit ucisă de propriul tată pentru că împărţea mâncare săracilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pelerinaj cu restricţii la Curtea de Argeş. Credincioşii s-au rugat la moaştele Sfintei Filofteia