Antena Meniu Search
x

Video Pelerinajul Sfintei Filofteia. Sute de credincioşi au rezistat ore în ploaie şi frig pentru a se închina la racla Muceniţei, la Curtea de Argeş

Ieri a fost zi de mare sărbătoare la Curtea de Argeş! Sute de pelerini au mers să se închine la racla cu Moaştele Sfintei Filofteia. Oamenii s-au rugat pentru sănătate şi liniste şi au îndurat chiar şi ploaia. Sfânta Muceniţă Filofteia este cel mai tânăr sfânt din calendarul ortodox, a murit la 12 ani, ucisă de tată. 

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 07:56

Vezi și

An de an, la Curtea de Argeș, pelerinii vin să ceară sănătate și ajutor de la Sfânta Filofteia. Cel mai tânăr sfânt din calendar, Filofteia a murit când era copil. Credincioșii cred că moaștele ei sunt făcătoare de minuni și vin nu doar din Argeș, ci și din toată ţara, la rugăciune. 

Femeie: Un mare sprijin pentru sănătate, înţelegeri în familie, bunăstare şi multă bucurie în suflet că am venit la sfântă să îi spunem la mulţi ani de ziua ei.

Tânără: Cunosc viaţa sfintei şi sunt foarte impresionată de cum a fost martirizată şi cum împărţea hrana la copii săraci şi orfani. De fiecare dată când mergem la Sfânta Filofteia şi cum am mers şi acum, de fiecare dată o simt pe ea ca pe sora mea mai mică pe care ar trebui să o urmez.

Pelerinii au îndurat vremea grea

Pe acelaşi subiect

Pentru că au îndurat frigul şi ploaia, voluntarii le-au împărţit pelerinilor ceai şi pachete cu mâncare. 

Voluntară: S-au împărţit pachete, punguţe cu diverse chestii, ceai, cafea, cornuri, napolitane. (Pelerinii n.r.) s-au bucurat foarte mult, le umple sufetul vă daţi seama ce înseamnă pentru ei. Trebuie să învăţăm să fim mai buni, să ne iubim unii pe alţii, să ne fim alături, doar lucruri bune şi frumoase 

Slujba de anul acesta a fost ținută de mai mulți înalți prelați. Calinic, arhiepiscopul Argesului, i-a îndemnat pe oamenii de la slujbă să urmeze gesturile bune ale Sfintei Filofteia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pelerinajul Sfintei Filofteia. Sute de credincioşi au rezistat ore în ploaie şi frig pentru a se închina la racla Muceniţei, la Curtea de Argeş