Antena Meniu Search
x

Pensiile speciale, impozitate cu până la 85%. Vot aproape în unanimitate în Parlament

Pensiile speciale vor fi impozitate cu până la 85%, au decis, miercuri, parlamentarii, proiectul de lege fiind votat aproape în unanimitate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.06.2020, 15:30

Pensiile speciale vor fi impozitate cu până la 85%
Pensiile speciale vor fi impozitate cu până la 85% - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri, cu 307 voturi „pentru”.
  • Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri, cu 307 voturi „pentru” impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Un singur vot a fost „împotrivă”.

Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

PSD și PNL au anunțat încă de la începutul dezbaterilor că susțin măsura impozitării pensiilor speciale.

Florin Roman, liderul deputaților PNL: „Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”.

USR a acuzat, înaintea votului, că proiectul modificat în comisii impozitează toate pensiile, nu doar pe cele speciale.

Claudiu Năsui, deputat USR: „După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de... impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe. Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pensiile speciale, impozitate cu până la 85%. Vot aproape în unanimitate în Parlament