Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari: „Majorarea pensiilor cu 40%, nerealistă”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul pe care îl conduce va crește pensiile ”în mod realist”, arătând că majorarea acestora cu 40%, așa cum prevede legea, nu va fi posibilă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.06.2020, 16:27

Ludovic Orban anuntă că renunță la majorarea cu 40% a pensiilor
Ludovic Orban anuntă că renunță la majorarea cu 40% a pensiilor - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Orban a afirmat că majorarea pensiilor cu 40% e o nucă fierbinte pregătită de PSD.
  • Premierul susține că pensiile vor fi majorate atât cât va fi posibil.

"Urmărim să creştem pensiile. Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. (...) O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc", a spus Orban, luni seara, la Digi 24.

Întrebat dacă Guvernul va putea creşte pensiile cu 40% din septembrie, Orban a apreciat că această mărire "ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică", caracterizând-o drept "o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD".

"Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. (...) Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică, pentru că toate plăţile acestea ale pensiilor se fac din veniturile pe care le încasează fie fondul de pensii din contribuţiile de pensii pe care le plătesc cetăţenii români, fie prin subvenţiile pe care le dă, tot din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, se dau transferuri de la bugetul de stat prin subvenţionarea fondului de pensii. Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral", a arătat premierul.

Orban a dat asigurări că pensiile vor creşte "în mod realist" şi a transmis pensionarilor că o să încerce să facă "o creştere care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari: „Majorarea pensiilor cu 40%, nerealistă”