Antena Meniu Search
x

Video "Pentru ce Dumnezeu ne-au trimis după 2 ani astea?". Zeci de mii de echipamente pentru protecția împotriva COVID au ajuns abia acum în școlile din Galaţi

Zeci de mii de măşti de protecţie împotriva COVID 19, mănuşi, dezinfectanţi, dar şi nebulizatoare au ajuns în mai multe şcoli şi licee din Galaţi. Nu, nu revine pandemia, însă abia acum au fost livrate după ce au fost comandate cu bani europeni în 2020 de Primaria Galaţi. Aceeşi situaţie parcă trasă la indigo o găsim şi în Gorj, unde echipamentele de protecţie nu au ajuns la elevi atunci când era nevoie de ele, ci abia acum.

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 08:29

Vezi și

Deşi pandemia s-a terminat în urmă cu un an, unele şcoli şi licee au fost echipate împotriva coronavirusului abia acum. Este şi cazul liceului Traian Vuia din Galaţi unde, cei 500 de elevi au primit 65 de mii de măşti, 5000 de mănuşi de unică folosinţă, dar şi dispozitive de dezinfectat încăperi.

Giani Lungu, director Liceu Auto Traian Vuia, Galaţi: Sunt în număr de 47. Cu siguranţă erau necesare în perioada pandemiei, acum nu stim ce să facem cu ele. A venit pur şi simplu furnizorzul, probabil cel care are contract cu Primăria. A venit pur şi simplu furnizorzul, probabil cel care are contract cu Primăria Preţul unui astfel de nebulizator este de 1800 de lei. Probabil că ar fi eficient, doar că. Ne lipseste dispozitivul de încărcare şi bineînţeles, soluţia.

Contractul dintre Primăria Galaţi şi firma care se ocupă de distribuirea echipamentelor, semnat când nu mai era pandemia de covid

Şi mai curios este faptul că acest contract dintre Primăria Galaţi şi firma care se ocupă de distribuirea echipamentelor a fost semnat când nu mai era pandemia de covid.

Pe acelaşi subiect

Petrica Pațilea, purtator de cuvant Primăria Galați: Proiectul a demarat chiar în vara anului 2020, dar procedurile privind contractarea, apoi achiziţiile, au durat foarte mult.

Dacă în perioada pandemiei, părinţii au nevoiţi să scoată bani din buzunare pentru siguranţa copiilor, în prezent.

Părinte: Aseară m-am trezit cu fiica mea la uşă, cu braţele pline de măşti, avea 200 de măşti, două cutii mari, primite de la şcoală. Surprinzător, foarte surprinzător.

Şi la începutul anului, în judeţul Gorj au ajuns zeci de mii de măşti şi tone de substanţe dezinfectante si purificatoare de aer.

Ion Popescu, primar Drăguţeşti: Pentru ce Dumnezeu ne-au trimis după doi ani de zile toate aceste materiale? 

"Eu cred ca vor fi aruncate. Deci banii aceștia vor fi aruncați".

O altă situaţie similară şi în localitatea Baia de Fier, unde pe lângă kiturile anti Covid în valoare de 800 de mii de lei, un liceu a primit inclusiv roboţi care purifică aerul.

Autorităţile au găsit şi soluţii, cel puţin pentru nebulizatoare. Vor fi folosite pentru deratizare în şcolile din comune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Pentru ce Dumnezeu ne-au trimis după 2 ani astea?". Zeci de mii de echipamente pentru protecția împotriva COVID au ajuns abia acum în școlile din Galaţi