Antena Meniu Search
x

Percheziţii în Ilfov într-un dosar care vizează sute de maşini omolgate cu acte false la RAR. Cum acționau inginerii

Percheziţii de mare amploare în Ilfov într-un dosarul care vizează peste 300 de maşini omolgate cu acte false la Registrul Auto Român. Autoturismele primeau documente în care erau trecute date nereale legate de starea tehnică sau de masa maximă autorizată, spun anchetatorii. Acum toate vor fi reexpertizate.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.06.2023, 13:57

Vezi și

Până acum, mai mulți ingineri, printre care și liderii rețelei, au fost aduși la audieri la Inspectoratul de Poliție Ilfov. Polițiștii au început să aducă și mașinile care fac parte din acest dosar. În total, 300 de autoturisme trebuie să fie expertizate.

Suspiciunile anchetatorilor sunt că omologarea mașinilor se făcea eronat, ceea ce ar fi pus în pericol viață celor ce călătoreau cu aceste autoturisme. Inginerii fie le schimbau greutatea în acte, fie le încadrau drept platforme de transport auto sau autoutilitare. 

De altfel, le încadrau în așa fel încât să respecte, în acte, și normele de poluare. În acest fel, proprietarii plăteau taxe sau impozite mai mici. În total, 400 de persoane ar urmă să ajungă la audieri, pentru a da declarații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Percheziţii în Ilfov într-un dosar care vizează sute de maşini omolgate cu acte false la RAR. Cum acționau inginerii