Antena Meniu Search
x

Video Pericolul din beciurile românilor. De cele mai multe ori, victime devin şi cei care încearcă să-și salveze persoanele dragi

A început sezonul mustului, iar în gospodării aproape că nu e beci în care să nu găsim vin pus la fermentat. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu iau în calcul pericolul la care se expun, uneori cu preţul vieţii. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.10.2022, 14:03

Vezi și

Din păcate, medicii explică faptul că, de cele mai multe ori, vorbim despre mai multe victime ale asfixierii în beciuri și încăperi în care este pus mustul la fermentat. Iar asta pentru că o persoană care intră într-o astfel de încăpere, unde o persoană este inconștientă, pățește același lucru. 

Mustul, pericolul din beciurile românilor

Tocmai asta nu trebuie să facem. Înainte de a merge într-o astfel de încăpere trebuie să ne asigurăm că este aerisită. Putem să verificăm, de exemplu, aprinzând o lumânare. Dacă aceasta se va stinge, este clar că nu mai este oxigen în respectiva încăpere și nu ar trebui să intrăm. De asemenea, să anunțăm pe cineva înainte de a merge acolo și, desigur, să chemăm ajutoare specializate.

Din păcate, însă, cazurile sunt aproape tragice de cele mai multe ori. Oamenii ajung la spital în stop cardio-respirator sau în comă. Mulți își pierd viața, tocmai pentru că nu conștientizează că folosind acele sisteme improvizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pericolul din beciurile românilor. De cele mai multe ori, victime devin şi cei care încearcă să-și salveze persoanele dragi