Pesta porcină africană, reconfirmată în Buzău. Primul focar în mediul sălbatic, la mistreţi

Publicat: 26.11.2018, 17:37.
Actualizat: 26.11.2018, 18:38

A fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în mediul sălbatic, în judeţul Buzău. Autorităţile sanitar-veterinare au găsit, pe raza localităţii Beceni, cadavrul unui porc mistreţ.

Pesta porcină africană, la mistreţi din Buzău

Primul focar de pestă porcină africană în mediul sălbatic, la mistreţi, confirmat la mistreţi

AGF via Hepta

A fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în mediul sălbatic, în judeţul Buzău. Autorităţile sanitar-veterinare au găsit, pe raza localităţii Beceni, cadavrul unui porc mistreţ.

În urma noului focar de la Beceni, judeţul Buzău, a fost declarată o zonă infectată şi o zonă tampon, pe o rază de opt, respectiv cinci kilometri. Pe raza noului focar se află 25 de sate.

"Cadavrul unui mistreţ în stare de putrefacţie a fost găsit în satul Mărgăriţi, comuna Beceni, la 800 de metri distanţă de un focar de pestă porcină africană", a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, potrivit Agerpres.

Autorităţile au decis să nu sacrifice niciun porc, însă 25 de sate intră în zona de protecţie.

Târgurile sunt închise pe toată durata sărbătorilor de iarnă, iar sacrificarea porcilor va avea loc doar în urma unui buletin de analiză, anunţă autorităţile.

Şapte focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţul Buzău, în ultimele trei luni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.