Antena Meniu Search
x

Peste 1.500 de protestatari în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Aceştia cer demisia ministrului Justiţiei şi o susţin pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA

Peste 1.500 de oameni protestează duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală.

Peste 1.500 de protestatari în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Aceştia cer demisia ministrului Justiţiei şi o susţin pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA

Peste 1.500 de oameni protestează duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Manifestaţii de susţinere a DNA au loc şi în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti. Oamenii cer demisia ministrului Justiţiei, au pancarte cu mesaje antiguvernamentale, steaguri şi strigă "Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, "Demisia” şi "DNA să vină să vă ia”. La Iaşi, manifestanţii scandează "Tudorele, eşti un laş, nu vrem să mai vii în Iaşi".

Update 20:31 - Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 4.000, la această oră, şi continuă să crească. Manifestaţii au loc, duminică, seară, în mai multe oraşe, precum Iaşi, Timişoara sau Sibiu, faţă de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. 

La acestă oră, în Piaţa Victoriei se află peste 4.000 de oameni care strigă "Tudorel, demisia", "PSD, ciuma roşie", iar numărul lor este în creştere.

Protestatarii fluieră, suflă în vuvuzele şi strigă "DNA să vină să vă ia”, cerând demisia ministrului Justiţiei după ce acesta şi-a anunţat propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Pe acelaşi subiect

Update 20:06 - Peste 3.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

Traficul a fost închis duminică seara pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră. Pe bulevardul Kiseleff se circulă. 

_____________________________________________________________________

În Capitală, în faţa Guvernului s-au strâns peste 1.500 de oameni, iar numărul lor este în creştere. Protestatarii fluieră, suflă în vuvuzele şi strigă "DNA să vină să vă ia”, cerând demisia ministrului Justiţiei după ce acesta şi-a anunţat propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

La Galaţi, aproximativ 50 de oameni s-au adunat duminică seară în faţa sediului Prefecturii, protestând faţă de propunerea ministrului Justiţiei, de revocare a şefei DNA. Ei scandează "DNA să vină să vă ia”, "Nu cedăm, rezistăm”, "PSD şi infractori, nu va vrem conducători” şi au pancarte cu mesaje precum "Toţi pentru justiţie”, "Nu vrem să trăim în ţara hoţiei”, "Nu vrem partide de hoţi şi mafioţi”.

Şi la Timişoara aproximativ 200 de oameni s-au adunat, duminică seara în Piaţa Victoriei, în urma unui apel lansat pe Facebook, pentru a susţine Justiţia.

Cei aproximativ 200 de participanţi la miting s-au adunat pe platoul din faţa Operei Române,  deşi afară temperaturile sunt destul de scăzute.

Oamenii strigă ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”Demisia”, ”Tudorel esti un fenomen”, ”DNA să vănă să vă ia”, ”Antena 3, nişte derbedei”, ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică”, ”Afară corupţie din ţară” şi altele.

Mai mulţi participanţi poartă steaguri tricolore, iar alţii au pancartele-simbol al mişcării #rezist, în formă de palmă şi de culoare galbenă, pe care scrie mesajul ”Toţi pentru Justiţie”.

Acesta este cel de-al doilea protest organizat la Timişoara după anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privin revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Koveşi. Joi seara, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a susţine Justiţia.

Şi la Iaşi, peste 100 de oameni protestează duminică seară, în condiţii de ger puternic, manifestanţii scandând "Tudorele, eşti un laş, nu vrem să mai vii în Iaşi".

Protestatarii au fluiere şi vuvuzele, dar şi steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi SUA.

Oamenii adunaţi în Piaţa Unirii din oraş cer demisia lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiţiei şi scandează "Plouă, ninge, PSD-ul nu ne-nvinge", "Tudorele nu uita, dă-ţi acum demisia" şi "Tudorele eşti un laş, Nu vrem să mai vii în Iaşi".

Şi la Sibiu, în jur de 100 de oameni protestează în Piaţa Mare, iar la Ploieşti câteva zeci de persoane s-au adunat în parcul din centrul oraşulul, la o manifestaţie împotriva ministrului Justiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Peste 1.500 de protestatari în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Aceştia cer demisia ministrului Justiţiei şi o susţin pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA