Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viitura a devastat peste 200 de locuinţe din 46 de localităţi din judeţul Neamţ

Peste 200 de locuinţe şi gospodării din Neamţ au fost distruse de inundaţiile din ultimele două zile, care au lovit 46 de localităţi din judeţ, unul dintre cele mai afectate.

de Redactia Observator

la 01.07.2018 , 17:13

Peste 200 de gospodării din judeţul Neamţ au fost distruse de furtuni - Sursă: Prefectura Neamţ

Peste 200 de locuinţe şi gospodării din Neamţ au fost distruse de inundaţiile din ultimele două zile, care au lovit 46 de localităţi din judeţ, unul dintre cele mai afectate.

Potrivit informaţiilor furnizate duminică de Prefectura Neamţ, în urma inundaţiilor din ultimele două zile 46 de localităţi au fost afectate, iar peste 400 de persoane din comuna Farcaşa care erau în pericol din cauza viiturii au fost evacuate din case.

Cei mai mulţi localnici au fost evacuaţi din satele Stejaru (230) şi Buşmei (100), iar majoritatea au mers la rude. Treizeci de oameni au fost duşi în tabăra pentru sinistraţi amenajată la şcoala din Stejaru. Totodată, 12 persoane din trei comune, dintre care patru copii, au fost salvate de autorităţi. 

Articolul continuă după reclamă

Duminică, în comuna Farcaşa, sinistraţilor le-au fost distribuite alimente. 

Reprezentanţii Prefecturii au mai precizat că 53 de locuinţe din 11 localităţi au fost afectate în urma inundaţiilor, cele mai multe în satul Buşmei – 20, Grinţieş – 7 , Trifeşti – 6, Miron Costin – 4.  Totodată, 122 de gospodării au fost distruse de ape, cele mai multe - 80 - fiind în comuna Farcaşa.

Tot în Neamţ, un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor, el fiind dat iniţial dispărut după ce a fost luat de viitură în timp ce se afla pe malul unui pârău pentru a culege lemne.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Viitura a devastat peste 200 de locuinţe din 46 de localităţi din judeţul Neamţ