Antena Meniu Search
x

Poliţiştii au confiscat droguri, electronice, arme, bani şi autoturisme de la grupări de CRIMĂ ORGANIZATĂ, în urma a 370 de PERCHEZIŢII

Poliţiştii din structurile de combatere a criminalităţii organizare au confiscat, în ultimele două săptămâni, mai multe kilograme de droguri şi substanţe psihoactive, dar şi electronice, arme, bani şi autoturisme, în urma a peste 370 de percheziţii care au vizat destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

Poliţiştii din structurile de combatere a criminalităţii organizare au confiscat, în ultimele două săptămâni, mai multe kilograme de droguri şi substanţe psihoactive, dar şi electronice, arme, bani şi autoturisme, în urma a peste 370 de percheziţii care au vizat destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

Conform Poliţiei Române, în perioada 31 martie - 12 aprilie au avut loc 372 de percheziţii în imobilele a 378 de persoane suspectate de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, fiind reţinute sau arestate 118 persoane, iar 19 fiind cercetate sub control judiciar.

Astfel, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 98 de comprimate ecstasy, 10 grame de amfetamină, 1.503 grame şi 18 doze de heroină, 9 grame de cocaină, 750 de grame de haşiş, 13.045 de grame de cannabis, 89 de grame de seminţe de cannabis, 203 plante şi 11 grame de muguri de cannabis, 15 ghivece cu plante de cannabis, 4.579 de grame de masă vegetală, 3.005 grame de substanţe psihoactive, 25 de jointuri, 75 de plicuri cu diverse substanţe,13 cântare electronice, 28 de grindere şi 33.352 de pachete de ţigări.

De asemenea, poliţiştii au pus sub sechestru opt autoturisme şi au confiscat 180.660 de lei, 44.815 de euro, 4.430 de dolari, 195 de lire sterline, 1.700 de franci elveţieni, 1.451 de lei moldoveneşti, dar şi 9 HDD-uri, 18 laptop-uri, cinci unităţi centrale, 10 tablete, 108 cartele SIM, 12 medii de stocare, 277 de telefoane mobile, două unităţi DVR, două televizoare, cinci arme, 85 de alice, 20 de cartuşe şi patru arme albe.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

În 4 aprilie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, au făcut 11 percheziţii domiciliare în Constanţa, pentru destructurarea unui grup de persoane care ar fi creat o reţea de distribuţie a drogurilor de risc (cannabis) în judeţul Constanţa, în urma acestor percheziţii poliţiştii confiscând 232 de grame cannabis, ţigări cu cannabis, dispozitive de preparat, porţionat şi ambalare a dozelor de droguri şi 3.665 de lei. Potrivit poliţiştilor, membrii grupării ar fi desfăşurat această activitate în perioada 2016-2017. Astfel, 25 de persoane au fost duse pentru continuarea cercetărilor la DIICOT Constanţa, în cazul a zece persoane fiind continuată urmărirea penală, iar şapte au fost reţinute pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu.

În 6 aprilie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila au făcut o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, în urma percheziţiei poliţiştii confiscând 626 de grame de cannabis. De asemenea, poliţiştii au găsit, în locuinţa bărbatului, o cultură de cannabis cu 23 de plante, instalaţiile necesare întreţinerii culturii, precum şi îngrăşăminte şi alte substanţe. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În 12 aprilie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Sibiu şi Timişoara şi procurorii DIICOT au făcut trei percheziţii domiciliare în judeţul Timiş la o persoană suspectată de pornografie infantilă prin sisteme informatice şi corupere sexuală, după ce mama unei fete de 12 ani din municipiul Sibiu a sesizat organele judiciare că fiica sa ar fi fost determinată de bărbatul cu care a purtat conversaţii pe o reţea de socializare să realizeze filmări în care minora să apară dezbrăcată, în ipostaze sexuale explicite.

Potrivit poliţiştilor, minora ar fi realizat mai multe filmări în ipostaze sexuale explicite, pe care i le-ar fi trimis bărbatului pe reţeaua de socializare.

Poliţiştii au constatat că bărbatul ar fi folosit un cont fals, dându-se drept un model de 17-18 ani şi că avea în lista de prieteni mii de persoane, printre care şi foarte multe minore.

Poliţiştii l-au identificat pe bărbat, în vârstă de 20 de ani, din judeţul Timiş, el fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat preventiv, pentru 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poliţiştii au confiscat droguri, electronice, arme, bani şi autoturisme de la grupări de CRIMĂ ORGANIZATĂ, în urma a 370 de PERCHEZIŢII