Antena Meniu Search
x

Video Peste 40 de elevi din Alba Iulia donează sânge pentru a sprijini Centrul de Transfuzie Sanguină: "Cred că este un lucru foarte bun"

Lipsa de sânge este una acută în mai toate centrele de transfuzii sanguine din ţară. Frica de ace sau starea de rău de după sunt unele dintre motivele pentru care oamenii sunt reticenţi să doneze sânge. Vineri, 4 noiembrie, în Alba Iulia, zeci de liceeni de la Colegiul Naţional Militar s-au mobilizat şi au dat dovadă de curaj la Centrul de Transfuzie Sanguină al oraşului.

de Dorin Gâldău

la 05.11.2022, 11:50

Vezi și

Peste 40 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris la campania de donare de sânge, demarată de Colegiul Naţional Militar ''Mihai Viteazul''. Acțiunea se va desfășura timp de o săptămână, pentru a sprijini Centrul de Transfuzie Sanguină Alba.

Lorena Comănese, elevă: Eu cred că este un lucru foarte bun şi mi-am dorit asta de foarte mult timp, iar acum, după ce am făcut 18 ani, am ales să vin cu prima ocazie să donez.

Dumitrița Țăpoi, elevă​: Foarte multă lume are nevoie de acest sânge, iar noi, cei care suntem sănătoşi, mai ales în putere, mi se pare foarte frumos să venim şi să putem ajuta acei oameni.

Media donatorilor de sânge este de 25 de persoane pe zi

Pe acelaşi subiect

Elevii şi-au învins frica şi speră ca prin puterea exemplului să inspire şi să mobilizeze cât mai multe persoane. Media donatorilor de sânge este de 25 de persoane pe zi, una relativ mare, la prima vedere, dar care este susţinută în special de grupurile mari care se mobilizează constant pentru a veni în sprijinul centrului sanguin.

Anca Boja, centrul de transfuzii sanguine Alba IuliaLipsa de sânge tot timpul ne ia prin surprindere şi tot timpul este nevoie de o grupă de sânge, indiferent dacă este rară sau nu, deci orice donator este bine-venit.

Bonurile de masă pe care le-au primit tinerii drept recompensă pentru donare vor fi strânse şi împărţite apoi persoanelor nevoiaşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Peste 40 de elevi din Alba Iulia donează sânge pentru a sprijini Centrul de Transfuzie Sanguină: "Cred că este un lucru foarte bun"