Antena Meniu Search
x

Video Peste 40 de tineri prinși cu droguri într-o singură zi pe litoral. Polițiștii și jandarmii anunță controale non-stop în stațiunile de la Marea Neagră

Petreceri scăldate în droguri pe litoral! Cel puţin 40 de tineri au fost prinşi de jandarmi cu stupefiante ori sub influenţa substanţelor interzise, în nici 24 de ore. Cei mai mulţi sunt din străinătate şi au venit la festivalurile de muzică. Printre cei care s-au ales cu dosare penale sunt, însă, şi români. Sute de poliţişti, jandarmi şi ofiţeri anti-drog vor face controale non-stop în Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, staţiunile unde au făcut rezervări majoritatea celor 75.000 de turişti aşteptaţi la mare de 1 Mai. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 19:42

Vezi și

"Ce este aia?"

"Era pe jos..."

"Te-am văzut când aruncai!"

"Nu am aruncat."

Pe acelaşi subiect

Jandarmii i-au făcut dosar penal unui tânăr când au observat că el aruncase un pliculeţ suspect după ce i-a văzut. Patrula era în misiune în Mamaia Nord.

"Uşor, uşor!"

"Scuze! Nu am făcut nimic!" 

"Ai ceva pe nas..."

"Unde mergem?"

"Control corporal!"

Mulţi dintre tinerii ridicaţi de jandarmi de pe plajele din Mamaia Nord au fost necooperanţi, dar asta nu i-a ajutat să scape de anchetă. 

"Ce s-a întâmplat?

"Întrebaţi-i pe ei! 

"De unde eşti?...

"Ce s-a întâmplat? Te-au găsit cu droguri?"

"Nu există!

"Şi atunci de ce te-au luat?"

"Pentru că vor să mă controleze fără drept de apel!"

La controale, jandarmii au găsit droguri ascunse şi în lenjeria intimă. 

"Unde mă duceţi? 

"Nu, nu, nu! Mă duceţi unde?

"Unde mă duceţi?"

"Vă rog, nu! Vreau doar să merg acasă!" 

Zeci de tineri prinși cu droguri în Mamaia

Doar azi-noapte, ofiţerii antidrog au găsit 22 la Mamaia de tineri cu substanțe interzisese asupra lor. Peste zi, numărul aproape s-a dublat. 250 polițiști şi 4 câini antrenaţi să găsească droguri sunt în Costineşti, Vama Veche şi Mamaia zilele acestea.

Constantin Morariu, purtător de cuvânt IJJ Constanţa: "Suntem pregătiti şi pentru cei care nu înteleg pericolul la care se expun sau îi expun pe alţii." 

Peste 16% dintre adolescenții români s-au drogat măcar o dată, spun statisticile. Aceleași date arată că un milion 200.000 de tineri consumă stupefiante ocazional. Unul dintre momente ar fi vacanţele de 1 Mai. Experţii anti-drog îi sfătuiesc pe adolescenţi să refuze orice ofertă de stupefiante.

George Nicolae, coordonator Centrul de Prevenire Constanţa: "În cazul în care au în anturaj persoane care consumă, îi sfatuim să se gândească la riscurile asupra sănătăţii şi vieţii. Niciodată nu poţi ştii când ţi se oferă de o persoană necunoscută un pliculeţ, o ţigară, ce conţine acea ţigară."

În ultimii doi ani a crescut consumul de cocaină şi amfetamină în România, spun ofiţerii anti-drog. Cele mai recente statistici disponibile spun că 33 de români au murit din cauza drogurilor în 2020. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Peste 40 de tineri prinși cu droguri într-o singură zi pe litoral. Polițiștii și jandarmii anunță controale non-stop în stațiunile de la Marea Neagră