Antena Meniu Search
x

Peste 50 de migranți, găsiți ascunși în TIR-uri, printre huse auto şi piese de maşini, în Arad. Încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au găsit 52 de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei TIR-uri, încărcate cu diverse bunuri, printre care huse sau piese auto. Într-un singur mijloc de transport erau ascunşi, în compartimentul pentru marfă, 40 de cetăţeni din Siria, India, Pakistan şi Bangladesh, care intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 11:49

Încercau să treacă ilegal frontIera, spre Ungaria
Peste 50 de migranți, găsiți ascunși în TIR-uri, printre huse auto sau piese de maşini, în Arad - politiadefrontiera.ro

”În data de 19.10.2022, în jurul orei 01:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, metal de la o societate comercială din Turcia pentru o firmă din Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în compartimentul marfă, 40 de cetăţeni din Bangladesh, Siria, Pakistan şi India”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au făcut controlul amănunţit al unui TIR condus de un cetăţean român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta huse auto, pe ruta România-Slovacia.

”Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, cinci persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani”, precizează sursa citată. 

Un alt caz a similar tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Un șofer le-a spus poliţiştilor de frontieră că din TIR-ul său se aud zgomote

Pe acelaşi subiect

Un alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde un cetăţean turc, şofer al unui TIR înmatriculat în Turcia, ce transporta piese auto pentru o societate din Ungaria, a adus la cunoştinţa poliţiştilor de frontieră că din semiremorca automarfarului pe care îl conduce se aud zgomote.

”În urma controlului, au fost descoperiţi, şapte cetăţeni străini. La verificări, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Peste 50 de migranți, găsiți ascunși în TIR-uri, printre huse auto şi piese de maşini, în Arad. Încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria