Antena Meniu Search
x

Video "Piciorul era sfărâmat tare". Un poliţist din Iaşi se luptă pentru viaţă, după ce a fost lovit de o şoferiţă începătoare

Un poliţist de frontieră din judeţul Iaşi a fost rănit grav de o şoferiţă începătoare. Bărbatul era pe trotuar când a fost lovit şi apoi prins ca într-o menghină între două maşini. Impactul i-a zdrobit picioarele, iar medicii l-au operat timp de 10 ore. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.05.2024 , 19:36

Acestea sunt imaginile filmate imediat după ce poliţistul de 46 de ani a fost rănit de o şoferiţă care circula cu viteză în localitatea Belceşti, la 50 de kilometri de Iaşi. Bărbatul a fost izbit puternic în timp ce lua răsaduri din spatele unei maşini pline de butelii, parcată lângă şosea.  

Clara Mihociu, reporter Observator: Tânăra venea din aceea direcţie. Martorii spun că a intrat în sensul giratoriu cu viteză şi a lovit în plin autoutilitara care era parcată chiar aici, în sens, deşi oprirea este interzisă. 

Martorii povestesc scena cumplită

Vezi și

Martor: Ea nu a mai frânat. Cu aceeaşi viteză a intrat şi în curbă, a luat curba largă, era maşina parcată în partea cealaltă. Eu nu am realizat că e el la mijoc, l-am auzit după ţipând. Putea să explodeze o butelie şi săream cu toţii în aer. Era rănit tare, rupt picioarele, nu ştiu. A venit SMURD-ul aici, în vale, a venit elicopterul. 

Pe acelaşi subiect

Până să ajungă echipajele de intervenţie, martorii au încercat să îl ajute pe bărbat. 

Martor: Au venit doamnele de aici, de la centrul de permanenţă, doctoriţele i-au făcut calmantele, i-au făcut un garou la picior. Piciorul, stângul, era sfărâmat tare.

Intervenţie chirurgicală de 10 ore

Rănile au fost atât de grave, încât intervenţia chirurgicală la care a fost supus a durat aproape 10 ore. Astăzi, poliţistul a ajuns din nou pe masa de operaţie. Ca să îi salveze viaţa, medicii ar putea fi nevoiţi să îi amputeze piciorul. 

Diana Cimpoeşu, medic UPU Iaşi: O politraumă cu leziuni foarte importante la nivelul membrelor inferioare. Pe partea dreapta prezenta o fractură deschisă la nivelul gambei, iar pe partea stângă, o fractură deschisă la nivelul copasei cu intersectarea axului vascular. Pacientul a fost sedat, intubat, de la locul intervenţiei, leziunile fiind foarte importante. 

Şoferiţa de 33 de ani, începătoare, a fost testată pentru consum de alcool, dar rezultatul a fost negativ. Poliţiştii au deschis pe numele ei un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » "Piciorul era sfărâmat tare". Un poliţist din Iaşi se luptă pentru viaţă, după ce a fost lovit de o şoferiţă începătoare