Antena Meniu Search
x

Video Pistoale cu electroșocuri pentru polițiști. Primele 20 de dispozitive au ajuns deja în mai multe secții din București

În curând, poliţiştii nu vor mai lupta cu mâinile goale împotriva infractorilor. Un proiect pilot al Europol va dota agenţii cu zeci de pistoale cu electroşocuri şi cabluri pentru imobilizare. Deocamdată vorbim despre dispozitive pe care poliţiştii abia învaţă să le folosească.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 19.10.2023, 15:05

Vezi și

Pistolul cu electroșocuri permite polițistului să imobilizeze infractorul într-un timp destul de scurt. Se acționează de la o distanță de cel mult 6 metri și transmite 21.000 de impulsuri, iar asta înseamnă că în câteva secunde musculatura agresorului va fi blocată, iar polițiștii pot interveni.

Primele dispozitive cu electroșocuri au fost distribuite polițiștilor din București

20 de astfel de dispozitive au fost deja date secțiilor de poliție din București care au înregistrat cele mai multe apeluri la 112, iar alte 20 vor fi distribuite în săptămânile următoare.

Este vorba despre o lună de pregătire pentru fiecare agent, ca să știe cum să folosească acest dispozitiv, iar dacă totul va merge bine se va putea vorbi și despre o achiziție. 

În momentul acesta este vorba despre un proiect pilot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Pistoale cu electroșocuri pentru polițiști. Primele 20 de dispozitive au ajuns deja în mai multe secții din București