Antena Meniu Search
x

"Ploaia murdară" va lovi România. Ce efecte are fenomenul

Vineri şi sâmbătă, e posibil ca românii să aibă parte de o surpriză neplăcută când vor ieşi din case. Un ciclon din Atlantic care a antrenat şi nisip din Sahara a adus precipitaţii în ultimele zile în vestul şi sud-vestul Europei.

Vezi și

 Aşa că meteorologii spun că nici România nu va scăpa de acest fenomen.

"În ultimele zile, deasupra regiunilor de vest şi de sud-vest ale continentului a evoluat o formaţiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitaţii pe arii extinse concentraţia particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 şi 5 aprilie concentraţii foarte reduse de praf saharian se pot înregistra şi deasupra României, în condiţiile în care ţara noastră se va afla la extremitatea acestei formaţiuni barice depresionare", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Aceste fenomene nu au efecte notabile asupra populaţiei, în afară de murdărirea maşinilor şi geamurilor locuinţelor, şi sunt mai degrabă de interes pentru cercetători.

Sursă: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Ploaia murdară" va lovi România. Ce efecte are fenomenul