Antena Meniu Search
x

Video Ploaia torenţială a făcut prăpăd în Craiova. Acoperişul unei pieţe a cedat, iar un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de fulger

Furtuni puternice, ca în plină vară! O ploaie torenţială care a durat câteva ore a inundat străzile şi a blocat traficul în Craiova. Cu maşinile pe jumătate în apă, şoferii ghinionişti au aşteptat platformele şi pompele regiei de apă. Oraşul rămâne sub cod portocaliu de ploi până mâine seară, la fel ca jumătate din ţară.

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 19:45

Vezi și

Aşa arăta la orele prânzului una dintre intersecţiile din Craiova. A turnat cu găleata, cât pentru o lună, cam 70 de litri pe metru pătrat. Canalizările nu au mai făcut faţă torentului de apă. Şoferii s-au orientat cu greu în trafic. 

A plouat şi în piaţa centrală a oraşului, deşi e acoperită, spre disperarea vânzătorilor. Acoperişul a cedat, din loc în loc, iar şiroaiele de apă au acoperit tarabele cu legume şi fructe.  

Bălţile uriaşe i-au pus în încurcătură şi pe aleşii locali, adunaţi la stadionul Oblemenco pentru o şedinţă de consiliu. Unul dintre consilieri a apelat la un coleg să îl ducă în portbagaj până la mașina sa. 

Vremea rea nu a adus numai inundaţii, ci şi un incendiu. Un tramvai a luat foc în mers după ce a fost lovit de fulger. Din fericire, nu erau călători în garnitură, iar vatmanul a apucat să iasă la timp.

Pe acelaşi subiect

Furtuni puternice, ca în plină vară

O ploaie cu grindină a căzut şi peste Braşov, iar şuvoaiele de apă scurse de pe acoperişuri şi din burlane au format pâraie. 

Nici Capitala nu a fost ocolită de fulgere şi tunete noaptea trecută. Aşa că mulţi nu au avut somn şi au filmat spectacolul de lumini al naturii dezlănţuite. 

Vremea instabilă nu se dă plecată cu una, cu două. Până mâine seară va ploua consistent în 18 judeţe din Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova. Iar veştile proste nu se opresc aici. De parcă nu era suficient, ploile vor duce la topirea troionelor de zăpadă de pe munte. Torenţii formaţi sunt foarte periculoşi, pentru că adună de pe versanţi pietre şi lemne, pe care le prăvălesc cu viteză peste 

Un sfârşit de primăvară ploios va fi urmat de un început de vară la fel de ploios, aşa că e bine să avem umbrelele cu noi cel puţin până la finalul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ploaia torenţială a făcut prăpăd în Craiova. Acoperişul unei pieţe a cedat, iar un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de fulger