Antena Meniu Search
x

Pod feroviar degradat, proptit în câţiva pari de lemn în Bacău. CFR susţine că nu există niciun pericol pentru călători

Imagini incredibile în Târgu Ocna, judeţul Bacău, unde un pod feroviar stă sprijinit în câţiva pari de lemn. Localnicii sunt revoltaţi şi susţin că, deşi au făcut numeroase sesizări, compania CFR nu a luat nici o măsură să înlocuiască proptelele şubrede. Între timp, pe pod trec zilnic şi până la zece trenuri. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.03.2023, 17:57

Vezi și

Iar scandalul în care este implicată compania CFR Călători este departe de a se încheia. Pentru că, între timp, alte poveşti revoltătoare ies la iveală. Un pod din Bacău, peste care trec zilnic trenuri şi care se află într-o avansată stare de degradare, este proptit în doar câteva bârne din lemn. Şi acelea mâncate de mucegai. În timp ce oamenii din zonă se tem de o tragedie, călătorii nici nu bănuiesc la ce riscuri se supun

Situaţia este foarte gravă spun localnicii. Podul de lângă gara Târgu Ocna este proptit efectiv în câteva bârne de lemn care sunt puse de atât de multă vreme încât multe dintre ele au putrezit, s-au rupt iar altele de abia se mai ţin.

Localnicii au povestit că podul a fost construit acum un secol şi că între timp nu prea s-au făcut lucrări de reabilitare. În urmă de 2 ani cei de la CFR au venit în zonă pentru a face măsurători. Ar fi spus atunci că podul urmează să fie reabilitat, dar nu s-a mai întâmplat nimic de atunci. Bârnele fragile de lemn nu au mai fost schimbate. 

Mai grav este că pe acolo trec extrem de multe trenuri de călători. Doar luni în program sunt 14 astfel de trenuri. Asta înseamnă că sute de oameni traversează podul din Târgu Ocna fără a realiza pericolul mai ales că din tren nu pot vedea ce se află sub pod, mai exact cum arată proptelele de lemn. Totuşi cei de la CFR susţin că în zonă nu ar exista niciun pod care să pună viaţa oamenilor în pericol. Localnicii rămân în continuare revoltaţi de starea podului şi povestesc că au făcut sesizări pentru ca podul să fie verificat.  

Recent Observator a relatat despre un alt pod consolidat cu prăjini. Este vorba de podul rutier de la Jitia, pe Drumul Național 2N în Vrancea, care traversează Râul Râmnic, şi despre care CNAIR spune că "nu are un risc de colaps iminent". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pod feroviar degradat, proptit în câţiva pari de lemn în Bacău. CFR susţine că nu există niciun pericol pentru călători