Antena Meniu Search
x

Video Pod rutier şi pietonal, un pericol de temut de 6 ani. Birocraţia blochează orice reparaţii

În timp ce unele drumuri se construiesc, altele se strică. Un pod rutier şi pietonal din Braşov a devenit imaginea simbol a pericolelor iminente pe care blocajele birocratice le generează în viaţa de zi cu zi. Şi asta pentru că instituţiiile CNAIR şi Primăria oraşului nu se pun de acord să rezolve problema care persistă de şase ani.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.09.2023, 14:35

Vezi și

"Vreau să vă arăt balustrada podului: pe ambele părţi, baluctrada este plină de rugină. Structura metalică este afectată pe multe din locuri. Aşa este podul de 6 ani, iar una din aversele de beton care susţineau trotuarul pe toată lungimea s-a prăbuşit. Tot ce au făcut autorităţile a fost să instaleze câteva balize din plastic - căzute în albia râului -, să instituie o restricţie de tonaj şi să limiteze accesul pietonilor prin indicatoare", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pod năruit în blocajul birocratic

"De ce s-a ajuns în această situaţie? Pentru că podul este al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, instituţie care nu poate investi în reabilitarea lui. Primăria are bani şi vrea să îl preia, dar procedura de transmitere a acestui obiectiv, podul care face parte din vechea şosea ocolitoare a Braşovului, s-a blocat în fază birocratică. Cel puţin până instituţiile implicate nu reuşesc să descâlcească acest nod birocratic, podul va rămâne aşa, iar pericolul va fi mare şi pentru pietoni, cât şi pentru şoferi", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Pod rutier şi pietonal, un pericol de temut de 6 ani. Birocraţia blochează orice reparaţii