Antena Meniu Search
x

Video Polițist din Cluj, filmat cum calcă pe cap un tânăr băut și pus pe scandal. Șefii agentului au demarat o anchetă internă

Este anchetă la Poliţia din Cluj-Napoca după ce au apărut imagini cu o intervenţie controversată a trei agenţi. În încercarea de a reţine un tânăr beat şi pus pe scandal, un poliţist îl loveşte cu bocancul, iar un altul, vizibil iritat, îi pune piciorul pe cap deşi bărbatul era încătuşat. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.11.2022, 14:02

Vezi și

Totul a început, spun polițiștii, după ce tânărul respectiv ar fi făcut scandal într-un club din oraș, pe care a refuzat să îl părăsească, deși era ora închiderii. 

Inițial, agenții de pază ai localului au încercat să îl scoată afară și chiar au folosit un spray lacrimogen. Nu au reușit, așa că au cerut ajutorul poliției. În momentul în care agenții au ajuns la fața locului, tânărul a fugit, dar polițiștii au reușit să îl prindă din urmă și l-au pus la pământ. În imaginile surprinse de un martor se vede că în timp ce unul dintre agenți încearcă să îl încătușeze, celălalt îl calcă de două ori pe cap. Șefii polițistului au aflat de incident din presă, abia azi de dimineață, dar spun că au demarat deja o anchetă internă pentru a stabili dacă intervenția agenților a fost una corectă. 

Tânărul respctiv a fost sancționat cu amendă pentru scandalul pe care l-a provocat, dar nu a depus încă plângere împotriva agenților care l-au agresat.

Ce spune Poliția din Cluj

"Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca. Din primele informații, la data menționată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu. Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis. 

În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Având în vedere aceste aspecte și pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au sesizat polițiștii. La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca. Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare. De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi  agresat o femeie. După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Polițist din Cluj, filmat cum calcă pe cap un tânăr băut și pus pe scandal. Șefii agentului au demarat o anchetă internă