Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poliţist din Maramureş cu 25 de ani vechime, reţinut pentru luare de mită. A primit bani de la o persoană implicată în transportul ilegal de lemne

Şeful de post din localitatea Băiuţ, Maramureş, a fost reţinut pentru luare de mită. Este vorba despre un angajat MAI cu o vechime de 25 de ani. 

de Simona Vasiac

la 28.05.2024 , 13:34

Potrivit ofiţerilor de la DNA, poliţistul în vârstă de 51 de ani a luat în repetate rânduri sume de bani de la o persoană implicată direct în transportul ilegal de masă lemnoasă. Mai exact, anchetatorii vorbesc despre suma de 650 lei şi 50 de euro. Poliţistul şef la postul de poliţie din Băiuţ a fost reţinut pentru 24 de ore şi în cursul acestei zile va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul a ajuns în atenţia opiniei publice în anul 2015, în momentul în care l-a amendat pe un cetăţean cu suma de 1.000 de lei pentru că acesta a sunat la 112 pentru a verifica un transport de lemne. Ulterior, acel transport s-a dovedit a fi ilegal. Conducerea IPJ a arătat că vor fi luate măsuri disciplinare şi au spus că se dezic de un astfel de comportament.

Poziţia IPJ Maramureş

Vezi și

"Menționăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti și se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea și vom susţine toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș solicită tuturor polițiștilor aplicarea prevederilor Codului de Etică și Deontologie al polițistului și tuturor actelor normative în vigoare", transmite, marți dimineața, IPJ Maramureș, după ce un agent șef de post a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită.

Reacția IPJ Maramureș vine după ce Direcția Generală Anticorupție a dispus reținerea pentru 24 de ore a șefului de post al Postului de Poliție Băiuț, agentul șef adjunct Florin Precup, suspectat de luare de mită. Precup, care are vechime de peste 25 de ani în structurile MAI a fost dus în arestul Poliției Maramureș.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Poliţist din Maramureş cu 25 de ani vechime, reţinut pentru luare de mită. A primit bani de la o persoană implicată în transportul ilegal de lemne