Antena Meniu Search
x

Poliţiştii constănţeni au ieşit în stradă, cu steaguri şi vuvuzele. Sunt nemulţumiţi de volumul de muncă şi că bagă ore în plus

Protest, luni, în Constanţa. Zeci de poliţişti au ieşit în faţa sediului Inspectoralului şi a Prefecturii. Sunt supăraţi de programul de lucru, dar şi de volumul de muncă pe care trebuie să-l desfăşoare din cauza deficitului de personal. Protestatarii cer acum un nou program de muncă, iar dacă nu va fi acceptat, ei spun că vor continua manifestaţiile. 

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 14:47

Vezi și

Cu steaguri şi vuvuzele, aproximativ 50 de poliţişti din Constanţa s-au adunat de dimineaţă în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie. După un protest de aproximativ două ore, aceştia au plecat în marş spre Prefectură. Nemulţumirile lor sunt legate de programul haotic de muncă, dar şi de numărul mic de angajaţi.

Daniel Avasilcăi, preşedinte Europol Constanţa: În prezent sunt planificate schimburi de 8 ore şi nu se respectă repausul dintre schimburi. Avem multe situaţii în care sunt chemaţi şi după tura de 8 ore la serviciu.

Nicolae Ababei, vicepreşedinte Europol Constanţa: Am mai lucrat la acest program de 8 cu 16 şi vă spun sincer că este inuman. Dacă stăm să ne gândim trebuie respectaţi şi algoritmii de aplicare acestui program şi nu este personal suficient să faci acest lucru, ceea ce va duce la epuizare psihică şi fizică a lucrătorilor.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat reorganizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Constanţa, ca urmare a tragediei de la 2 Mai, din vară. Atunci, poliţiştii au scăpat de trei ori un şofer drogat, care a ajuns să spulbere cu maşina cinci tineri. Două dintre victime au murit şi trei au ajuns la spital.

Pe acelaşi subiect

Nemulţumirile poliţiştilor protestatari

Cosmin Andreica, preşedinte Europol: Acel proiect pilot despre care s-a vorbit şi despre care a spus Predoiu că va fi gata în 45 de zile, iată că au trecut mai bine de 3 luni şi jumătate şi nu vedem nimic. Câţiva colegi ne-au trimis mesaj că vor face luna aceasta 264 de ore de muncă, adică peste 100 de ore peste norma normală de muncă.

De trei luni de zile, poliţiştii au propus conducerii un alt program de muncă, care până în prezent nu a fost acceptat.

Marian Adrian Cristoiu, poliţist: Programul ideal pentru biroul rutier ar fi o tură de 12/24 - 12/48, în care poliţistul rutier ar fi foarte odihnit, ar fi pregătit, apt pentru a-şi desfăşura serviciul în condiţii optime.

În cazul în care poliţiştii şi conducerea nu vor ajunge la o înţelegere în legătură cu programul de lucru, protestele vor continua. În prezent, Inspectoratul de Poliţie din Constanţa are un deficit de peste 200 de angajaţi, iar judeţul are cel mai mic număr de poliţişti rutieri din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Poliţiştii constănţeni au ieşit în stradă, cu steaguri şi vuvuzele. Sunt nemulţumiţi de volumul de muncă şi că bagă ore în plus