Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul elevelor din Iaşi care s-au bătut în stradă: "Era în stare să pice din picioare. O dureau coastele pe aici, maxilarul era tot umflat"

Răsturnare de situaţie în cazul elevelor care s-au bătut în stradă, imediat după ore, la Iaşi. Conflictul nu ar fi fost spontan, iar fetele agresoare ar fi avut mai multe scandaluri în şcoală. Mama fetei bătute e hotărâtă să facă reclamaţie la Poliţie în cazul în care conducerea unităţii de învăţământ nu va lua măsuri împotriva elevelor bătăuşe. Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis deja o anchetă. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.11.2023, 08:25

Vezi și

Martor: Bă! Să se bage una că o bate! Bă, salvaţi-o! 

Pe imaginile surprinse pe uliţa din comuna ieşeană Dumeşti se observă încăierarea generală între mai mulţi elevi. La un moment dat, o copilă ajunge să pice într-un şanţ. Căzută la pământ, aceasta este lovită de mai multe fete şi un băieţel cu pumnii şi picioarele. Spiritele s-au liniştit abia când mai mulţi adulţi au intervenit. 

Răsturnare de situaţie în cazul elevelor din Iaşi care s-au bătut în stradă

Clara Mihociu, reporter Observator: Conflictul între fete ar fi pornit încă din timpul orelor. Într-o pauză, în toaleta şcolii ar fi avut loc un schimb de replici. Imediat ce au ieşit de la şcoală, la nici 200 de metri de unitatea de învăţământ, aici, au trecut de la violenţa verbală la cea fizică. 

Pe acelaşi subiect

Când a reuşit să scape din ploaia de lovituri, fetiţa bătută s-a dus într-un suflet acasă. 

Mama: Era în stare să pice din picioare. O dureau coastele pe aici, maxilarul era tot umflat. Nu mai vedea bine, nici nu putea să deschidă ochii. Fata asta a mai ameninţat-o o dată pe fata mea. 

Două dintre elevele bătăuşe sunt în clasa a şaptea şi a opta la şcoala din comună şi sunt surori. În bătaie a participat şi fratele lor mai mic, de clasa a patra. Profesorii ar fi sesizat discuţiile dintre eleve înainte de încheierea cursurilor, însă au crezut că cearta este minoră şi că nu va degenera. Ameninţări au existat şi pe reţelele sociale. 

Laura Miron, diriginte-reporter: Din clasă a fost implicată o fetiţă, ea a fost victima. 

- Deci este un un conflict mai vechi între ea şi cealaltă adolescentă. Iniţial a zis că este mai vechi, că s-au mai certat ele şi altădată, după care a spus că nu. 

Una dintre agresoare ar fi cunoscută în rândul elevilor ca fiind violentă. 

Mama-reporter: - Pe altă fată a vrut să o arunce pe geam, acum o săptămână. A vrut să o arunce pe geamul de la baie. 

- Să o arunce?

- Da. Are filmare. 

Martor: Erau numai fete. S-au bătut, băieţi nu erau. Se trăgeau de păr, au picat în şanţ, pe acolo. 

Părinţii fetelor au fost chemaţi la şcoală imediat după incident. 

Directoare: Se impune consiliere personală, individuală cu elevii participanţi şi de asemenea consiliere colectivă. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă, iar în perioada următoare se vor face mai multe cursuri de prevenire a violenţei în şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul elevelor din Iaşi care s-au bătut în stradă: "Era în stare să pice din picioare. O dureau coastele pe aici, maxilarul era tot umflat"