Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poliţiştii rutieri au început să aplice noul sistem de amenzi. Primul ghinionist, un şofer din Cluj

Tehnologizarea a ajuns, în sfârşit, şi în structurile Poliţiei. Poliţiştii au lăsat pixul şi carneţelul şi au trecut pe tablete. De acum, agenţii pot aplica amenzi prin intermediul dispozitivelor mobile. Este un program pilot implementat de Ministerului Afacerilor Interne începând cu luna septembrie. 

de Alex Prunean

la 04.09.2024 , 14:03

Prin acest proiect pilot, în acest moment, orice amendă de circulaţie va fi aplicată de poliţişti cu ajutorul tabletelor din dotare. Practic, procesul verbal nu va mai fi completat cu pixul pe hârtie, ci va fi completat un chestionar pe tabletă, iar mai apoi va fi printat cu o imprimantă mobilă aflată în fiecare autospecială de poliţie. Se câştigă timp semnificativ în acest mod, spun poliţiştii, iar posibilitatea de a greşi procesul verbal scade de asemenea semnificativ.

Tabletele urmează să fie dotate şi cu POS

În acest moment sunt culese informaţii despre modul în care funcţionează sistemul, dar până la finalul lunii va fi folosit de toţi poliţiştii rutieri, numărul tabletelor urmând să crească la 4000. 

Vezi și

Primul ghinionist din ţară care a primit procesul verbal completat electronic e un şofer din Cluj, care a circulat fără centura de siguranţă. Bărbatul a fost amendat cu 330 lei si a primit şi două puncte de penalizare. Acum va plăti amenda în mod clasic, dar pe viitor, noul sistem va permite plata amenzii pe loc, cu cardul, pentru că tabletele urmează să fie dotate şi cu POS.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Poliţiştii rutieri au început să aplice noul sistem de amenzi. Primul ghinionist, un şofer din Cluj