Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Poliţiştii şi-au primit celebrele BMW-uri anchetate de Kovesi, dar sunt nemulţumiţi şi vor să bage alţi bani în ele. "Vor fi costuri suplimentare"

Au ajuns la Bucureşti primele maşini BMW pentru Poliţie, care au stârnit un scandal monstru încă de la licitaţie. 100 de vehicule vor fi trimise zilele următoare agenţilor rutieri din toată ţara.  Contractul pentru 600 de maşini va costa în final aproape 20 de milioane de euro şi este plătit pe jumătate cu bani europeni. Contestata de sindicalişti, tranzactia e anchetata de Parchetul European şi DNA. 

De Laurenţiu Rădulescu la 22.03.2023, 21:06
Vezi și

Cele 30 de vehicule BMW au fost inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi au deja girofar şi sirene. Alte 70 urmează să fie echipate în curând pentru misiuni. Primele maşini de poliţie au ajuns în Capitală încă de ieri. Urmează ca zilele viitoare să fie predate atât aici cât şi mai multor unităţi din ţară.

Aproape 33 de mii de euro costă o asemenea maşină care atinge 100 de kilometri pe oră în opt secunde. Sindicaliştii din poliţie sunt, însă, nemulţumiţi - ar fi vrut mai multă performanţă la un asemenea preţ. 

Cosmin Andreica, reprezentant sindicat EUROPOL: Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate staţii de emisie recepţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între poliţiştii rutieri şi bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemnte necesare. Vor fi costuri suplimentare.

Alex Seremet, reprezentant BMW: Maşini de poliţie. BMW, se folosesc pe toate continentele, mai puţin Antarctica. Avem în Azerbadjan, Australia, SUA, Africa de Sud, aproape toate ţările din Uniunea Europeană folosesc maşinid de poliţie BMW. Motocicletele sunt şi mai populare. Aproape 140 de ţări în lume. 

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii şi-au primit celebrele BMW-uri anchetate de Kovesi

Contractul de achiziţie al BMW-urilor pentru Poliţie a stârnit controverse. Opoziţia l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne că a fost licitaţie cu dedicaţie pentru dealerul auto din Bucureşti, Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Sunt achiziţionate în acord cu nevoile instituţionale. Vor îmbunătăţi condiţiile de muncă.

Achiziţia bolizilor de poliţie a fost reclamată de USR la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi. Procuroarea a anunţat că subalternii ei cercetează modul în care a fost făcută achiziţia. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Poliţiştii şi-au primit celebrele BMW-uri anchetate de Kovesi, dar sunt nemulţumiţi şi vor să bage alţi bani în ele. "Vor fi costuri suplimentare"