Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Răsturnare de situaţie la apel

Poliţistul din Bucureşti care acum doi ani a omorât cu maşina de serviciu o fetiţă de 11 ani pe trecerea de pietoni și-a primit sentința. Va asta trei ani în spatele gratiilor și trebuie să plătească familiei daune de 700.000 de euro. Decizia este definitivă.

de Maria Dogaru

la 13.08.2024 , 19:44

Dosarul Raisa a ajuns la final. Constantin Popescu, polițistul care a spulberat-o pe micuța Raisa pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare și trebuie să plătească daune morale de 700.000 de euro. Decizia a fost schimbată aproape în totalitate.

Trei ani de închisoare pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa

În această seară, 13 august 2024, urmează să fie prima zi de detenție pentru polițist. Decizia este definitivă.

Vezi și

Inițial, la prima instanță, Constantin Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, nu cu executare, asa cum se aştepta familia fetiţei. Și daunele morale erau mult mai mici. Atunci, instanța a decis ca familia Raisei să primească daune morale de 160.000 de euro, iar familia Marinei, fata care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului, să primească daune morale de 90.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Raisa, spulberată pe trecere

Era 13 ianuarie 2022. Raisa şi Marina au ajuns la marginea acestei treceri pentru pietoni şi s-au asigurat, aşa cum arată clar, camerele de supravefgere. Aşa cum fac şi eu, acum. Doar că maşina de poliţie venea prea tare, 88km-h, după cum a stabilit şi expertiza.

Pe mijlocul trecerii, fetele au fost spulberate. Marina era mai în faţă, după impact, a rămas aici , în agonie, dar în viaţă. Raisa, însă, a fost dusă peste 50m de maşina condusă de Constantin Popescu, în direcţia aceea. Nu a mai avut nicio şansă. Acum, decizia instanţei de astăzi nu este definitivă, iar avocaţii deja au atacat-o cu apel.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Răsturnare de situaţie la apel