Antena Meniu Search
x

Video Poluare masivă în portul Brăila. Un depozit de cereale a fost amendat cu 40.000 de mii de lei de către Garda de Mediu

Situaţie disperată pentru brăileni. Un depozit de cereale, amplasat pe malul Dunării, poluează aerul zilnic în urma activităţilor desfăşurate. Mai mulţi localnici au făcut sesizări la garda de mediu, care a luat deja măsuri.A amendat societatea comercială și i-a interzis continuarea activitatății, pentru că, nu există autorizație de mediu pentru funcționare. 

de Adrian Obreja

la 17.06.2021, 14:50

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nori denși de praf acoperă faleza Dunării din Brăila, zilnic, atunci când vin barjele cu cereale la încărcare. În plină acțiune i-au găsit și inspectorii de la garda de mediu. 

Societatea comercială are sediul social în București pe șoseaua Pipera, iar terenul aparține Administrației Portuare a Dunării Maritime. Pentru a desfășura activități cu cereale există aviz chiar și de la Ministerul Transporturilor, MAI sau STS. În schimb, de la Ministerul Mediului nu există. Este și motivul pentru care comisarii au impus intreruperea activității. 

Adrian Obreja - reporterul Observator: Comisarii Gărzii de Mediu au venit în control în urma unor sesizări şi au descoperit că societatea comercială funcţionează fără aviz de mediu, fapt pentru care i-au amendat cu 40.000 de lei şi au impus sistarea activităţii până în momentul în care vor intra în legalitate. În acest moment activitatea este oprită, iar muncitorii societăţii au fost puşi de dimineaţă să acopere gardul cu acea prelată în momentul în care au vazut camera de filmat în zonă. Până în momentul în care vor intra în legalitate comisarii vor monitoriza activitatea societăţii comerciale, iar în cazul în care nu vor respecta prevederile impuse amenda poate merge până la 100.000 de lei şi chiar sistarea totală a activităţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Poluare masivă în portul Brăila. Un depozit de cereale a fost amendat cu 40.000 de mii de lei de către Garda de Mediu