Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poluarea din Iaşi ameninţă faimoşii tei care străjuiesc străzile oraşului. Ce soluţii au în vedere autorităţile

Teii din Iaşi, arborii-simbol care umbresc şi parfumează oraşul, au de suferit din cauza iernilor cu mai puţină zăpadă şi a verilor secetoase. Ceva mai afectaţi sunt teii din zonele cu trafic intens.

de Clara Mihociu

la 01.08.2024 , 18:04

Specialiştii vorbesc despre faptul că se discută situaţia, tocmai pentru a proteja teii. Cei aflaţi în pericol sunt însă doar cei de la marginea şoselelor cu trafic intens. Aici se usucă, unii dintre ei s-au uscat în totalitate, alţii au frunzele foarte uscate.

Traficul pune în pericol teii din Iaşi

Nu vorbim despre un risc general cu privire la teii din Iaşi, ci mai mult în zonele centrale, unde poluarea este foarte mare din cauza traficului, dar şi pentru că de la un an la altul vedem că şi temperaturile se schimbă, sunt din ce în ce mai ridicate şi clima este diferită şi nu tocmai potrivită pentru aceşti arbori care bucură oraşul. Teiul lui Eminescu nu este în pericol.

Vezi și

Pomii în pericol sunt udaţi mai des, sunt puse în aplicare şi metode pentru reducerea traficului. De asemenea, se vor lua în discuţie şi alte tipuri de soluţii - e pusă în discuţie şi înlocuirea acestor arbori, doar în aceste zone, cu alte tipuri de copaci mai rezistenţi la poluare.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Poluarea din Iaşi ameninţă faimoşii tei care străjuiesc străzile oraşului. Ce soluţii au în vedere autorităţile