Antena Meniu Search
x

Pompierii din Mureş au efectuat un exerciţiu cu Plan Roşu de intervenţie

Desfăşurare de forţe şi mobilizare contracronometru pentru a fi şi mai buni! Este motivul pentru care pompierii din Mureş au pus la cale un exerciţiu.

Vezi și

Desfăşurare de forţe impresionantă şi mobilizare contracronometru pentru a fi şi mai buni! Este motivul pentru care pompierii din Mureş au pus la cale un exerciţiu după un plan bine stabilit.

Din fericire, solicitarea vine în cadrul unui exerciţiu. Pompieri, medici, scafandri dar şi salvamontişti au o singură misiune: să salveze, contra-timp, cât mai mulţi oameni.

Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU Horea Mureş: "Un exerciţiu de cooperare, în cazul producerii unui  accident rutier în care a fost implicat un autoturism şi un microbuz, care transporta 16 persoane."

Ioan Caluşer, salvamontist: "S-a simulat un accident de microbuz căzut în râul Mureş, pe malul de dincolo, majoritatea victimelor fiind în apă. Am venit cu echipa de scafandri şi o echipă alpină."

Teribilul impact s-a petrecut într-o zonă greu accesibilă. Pentru doi dintre cei 16 răniţi nu s-a mai putut face nimic. 

Doctor Mihaela Sava, SMURD: "Din păcate două au fost decedate, au fost patru de cod roşu, opt de cod galben, iar restul de cod verde. A fost un exerciţiu extrem de bun, colegii mei au intervenit foarte bine, împreună cu celelalte forţe."

În scenariul sumbru au fost cooptaţi şi cei de la Protecţia Mediului. 

Dănuţ Ştefănescu, directorul APM Mureş: "Într-un caz real, aici ar fi trebuit montat un baraj pentru a capta toate produsele petroliere, eventual scurse din maşina căzută în râul Mureş."

Pregătirea în condiţii extreme îi va ajuta pe salvatorii din Mureş să intervină prompt într-un caz real. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Pompierii din Mureş au efectuat un exerciţiu cu Plan Roşu de intervenţie