Antena Meniu Search
x

Pompierii militari au salvat în numai o săptămână vieţile a 71 de persoane şi au stins peste 500 de incendii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că, în perioada 16-22 ianuarie, pompierii militari au salvat vieţile a 71 de persoane şi au stins 524 de incendii.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că, în perioada 16-22 ianuarie, pompierii militari au salvat vieţile a 71 de persoane şi au stins 524 de incendii.

"Au fost derulate 8.467 intervenții la nivel național, salvatorii fiind solicitați la 524 misiuni de stingere a incendiilor, 6.738 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 56 misiuni de descarcerare și 206 pentru deblocare/salvare, precum și alte 943 situații de protejare a comunităților. De asemenea, în cele șapte zile, 6.486 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical și terapie intensivă mobilă, iar alte 71 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții", se precizează în comunicatul citat.

De asemenea, inspectorii de prevenire au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la instituții publice și operatori economici din diverse domenii de activitate.

"Personalul specializat a desfășurat 625 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 1.557 sancțiuni contravenționale (1.294 avertismente, 263 amenzi în cuantum de 348.300 lei). Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor la locul de muncă", se mai arată în comunicatul IGSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Pompierii militari au salvat în numai o săptămână vieţile a 71 de persoane şi au stins peste 500 de incendii