Video

Posibilă crimă mascată printr-un incendiu, în Cluj-Napoca

De Alex Prunean.
Publicat: 02.01.2021, 09:44.
Actualizat: 02.01.2021, 09:48

Descoperire şocantă în prima zi a acestui an, în Cluj-Napoca. Pompierii care au intervenit la incendiul ce cuprinsese o casă, au găsit în interior trupul ars al unei femei de 70 de ani. Nu flăcările o uciseseră însă, ci nişte lovituri în zona capului. Vecinii dau vina pe fiica victimei, o femeie cunoscută cu probleme psihice. Aceasta va fi supusă unui consult.

Casa a fost cuprinsă de flăcări la primele ore ale dimineţii de Anul Nou. Un apel la 112 a pus imediat pompierii în mişcare. Salvatorii au stins incendiul, însă printre rămăşiţe au găsit trupul ars al unei femei de 70 de ani. Moartea a fost considerată suspectă încă de la început. Flăcările n-au putut şterge urmele de violenţă pe care femeia le avea în zona capului.

Vecinii spun că fiica femeii decedate are probleme psihice. Însă mama ei, fostă asistentă medicală, nu a acceptat niciodată să o interneze într-o instituţie.

Ce spun vecinii

''Dacă vine salvarea şi te duce la psihiatrie în cămaşă de forţă de zece ori, ştiu eu de câte. Înseamnă că totuşi era un caz la care trebuiau luate măsuri'', spune o femeie.

''Făcea scandal mare. Se băteau noaptea'', declară un om.

''A fost fata acum, zilele astea aici, şi a bătut la poartă s-o lase înăuntru şi nu ştiu ce a făcut după'', afirmă o localnică.

Fiica femeii decedate va fi evaluată psihiatric, pentru a se stabili dacă are discernământ. De rezultat depinde iniţierea unei anchete penale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.