Antena Meniu Search
x

Postul Paştelui, ţinut la oraş cu bunătăţi de la ţară. Târg de produse din toate colţurile României în Capitală

Postul se ţine la oraş cu bunătăţi de la ţară. Încărcaţi cu zacuscă, murături şi plăcinte cu dovleac, producători din toate colţurile ţării vin în Capitală.

Vezi și

Postul se ţine la oraş cu bunătăţi de la ţară. Încărcaţi cu zacuscă, murături şi plăcinte cu dovleac, producători din toate colţurile României iau cu asalt pieţele bucureştenilor. Zacuscă cu ghebe ca la mama acasă, murături doar cu sare şi oţet, dar şi cele mai gustoase plăcinte de post! Tarabele târgurilor sunt doldora de bunătăţi de casă, extrem de sănătoase în post. Veniţi din toate colţurile ţării, ţăranii se bucură de această perioadă în care orăşenii caută produse naturale şi hrănitoare.

Sunt dulci, dar nu şi de dulce. Apetisante, însă permise şi în post. Nu e deci de mirare că e agitaţie mare în faţa căsuţei cu prăjituri de casă. Iar preţul este de 45 de lei kilogramul. Turta dulce se vinde cu 10 lei pachetul.

La mare căutare sunt şi bunătăţile la borcan, făcute ca la mama acasă. Doamna Adina a venit din Vrancea şi cu o reţetă de "bomboane sănătoase".  

Adina, comerciant:

Iei prună fără sâmbure şi în loc de sâmbure puneţi un miez de nucă. Şi la noi, în Vrancea, se numesc bomboane dacice. Prunele sunt uscate la cuptor vechi, la losniţă, ca pe timpul bunicii.

Dar preoţii atrag atenţia că postul înseamnă mult mai mult decât un regim alimentar.

Dacă tu posteşti şi eşti răutăcios, invidios, mândru, lăudăros, plin de dorinţa de a te certa cu ceilalţi, postul nu are nici un efect asupra sufletului tău. Postul cel adevărat înseamnă să te duci la preot să te spovedeşti. Să te închini pe tine unei fapte de milostenie, adică să alegi un sărman pe care să îl îmbraci, spune Părintele Vasile Ioana. 

Nu toţi ţin însă Postul Paştelui, aşa că astăzi au sfârâit şi grătarele la târgul din Capitală. 

Târgul este deschis în fiecare weekend, de la 9 dimineaţa până la ora 17.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Postul Paştelui, ţinut la oraş cu bunătăţi de la ţară. Târg de produse din toate colţurile României în Capitală