Antena Meniu Search
x

Video Alunecare de teren pe DN 1A Brașov-Ploiești. Râul Tărlung a rupt o parte din terasamentul şoselei

O alunecare de teren s-a produs pe DN 1A Brașov - Ploiești, la km 168, între Vălășoaia și limita cu județul Prahova, surparea fiind produsă pe fondul ploilor abundente din ultimele zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2021, 12:43

Vezi și

După cum reiese din imagini, alunecarea de teren a afectat marginea părții carosabile pe o lungime de aproximativ 30 - 40 de metri, după ce râul Tărlung a spălat corpul drumului la km 168. 

Potrivit IPJ Brașov, traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Aceasta este singura rută pentru camioane, după restricția de la Azuga. DN 73 și DN 10 au, de asemenea interdicție pentru camioane.

Reprezentanții DRDP Brașov au transmis că în zona respectivă, albia râului s-a tot apropiat de zona drumului și din păcate nu s-au executat niciun fel de lucrări de regularizare. Deci în zonă drumul nu a necesitat ramforsare până acum pentru că era destul de departe de albie. 

DRDP Brașov a mai transmis că va interveni de urgență în cursul zilei pentru a stabiliza taluzul drumului cu umpluturi, însă vor fi necesare și lucrări în albia râului care trebuie făcute de autoritățile competente.

Articol realizat cu informații și imagini obținute de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Alunecare de teren pe DN 1A Brașov-Ploiești. Râul Tărlung a rupt o parte din terasamentul şoselei