Antena Meniu Search
x

Povestea celei mai MARI FEMEI! 36 de ore de travaliu şi un copil uriaş

Canadianca Anna Swan, născută în anul 1846, a intrat în istorie datorită înălţimii sale impresionante!

Canadianca Anna Swan, născută în anul 1846, a intrat în istorie datorită înălţimii sale impresionante!

La naştere a cântărit puţin peste opt kilograme, la aniversarea de patru ani avea deja înălţimea de 137 cm, la şase ani, 157,48 cm, la 11 ani, 185 cm şi 91 de kilograme, ajungând la înălţimea uimitoare de 227 cm la vârsta de 18 ani. Îi plăcea literatura, fiind una dintre cele mai inteligente tinere la vremea respectivă.

Talentul său înnăscut într-ale teatrului şi muzicii, dar şi înălţimea, o duc direct pe scenă, alături de un teatru cunoscut. Aici, îl întâlneşte pe căpitanul Martin Bates, un alt gigant care măsura peste 200 de centimetri, de care se îndrăgosteşte. Cei doi se căsătoresc în anul 1872, devenind cel mai înalt cuplu căsătorit din lume, record care nu a fost depăşit nici în ziua de azi.

Aceştia au avut împreună doi copii. Primul dintre ei s-a născut cu o greutate normală, însă nu putem spune acelaşi lucru despre cel de-al doilea.

Pe 15 ianuarie 1879 Anna a intrat în travaliu şi s-a chinuit nu mai puţin de 36 de ore, medicul dându-şi seama că naşterea nu va fi un succes.

Acesta a încercat să folosească forcepsul pentru a scoate copilul, însă micuţul avea capul prea mare. Medicul a chemat un alt doctor în ajutor, care a folosit acelaşi instrument. Au legat chiar un bandaj puternic în jurul gâtului copilului pentru a-l trage afară.

Copilul a fost născut pe 19 ianuarie, dar a supravieţuit numai 11 ore. A fost cel mai mare nou născut, având 10,8 kilograme şi mai bine de 71 centimetri, iar labele picioruşelor măsurau nu mai puţin de 152 mm.

Craniul copilului a măsurat aproximativ 48 de centimentri în cicumferinţă.

Pentru a uita de drama trăită, cuplul porneşte, din nou, în turneuri, însă pentru puţin timp. Aceştia se retrag de pe scenă în 1880, renunţând la a fi mereu în centrul atenţiei.

Opt ani mai târziu, într-o zi de august, Anna moare în timpul somnului, la doar 42 de ani, datorită unor complicaţii ale glandei tiroide. Odată cu ea, a pierit şi legendarul cuplu de giganţi...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Povestea celei mai MARI FEMEI! 36 de ore de travaliu şi un copil uriaş